Onzuiverheden in één nacht te lijf: zo pak je ze aan

We kennen allemaal de frustratie van een puistje of andere onzuiverheden, precies een dag voordat we er tiptop uit willen zien. Maar is het mogelijk om 's nachts van die onzuiverheden af te komen? Wij hebben de meest veelbelovende methodes voor je uitgezocht.

onzuiverheden

Huidverzorging

Hoewel er steeds meer acceptatie is voor huidaandoeningen, viert ook de obsessie met de perfecte huid op sociale media hoogtij. Van skincare-routines bestaande uit tien stappen tot onbetaalbare crèmes met prachtige beloftes; dat we onze huid belangrijk vinden, valt niet te ontkennen.

En toch is het onvermijdelijk dat er soms plotseling een ongenode gast in de vorm van een puistje op je gezicht verschijnt. Is het niet toevallig dat je huid straalt op dagen dat je thuis op de bank hangt, maar onrustig wordt in een week vol leuke afspraken? De oorzaken kunnen uiteenlopen, maar laten we ons nu richten op de manieren waarop je zo snel mogelijk korte metten kunt maken met onzuiverheden.

Puistjes

Als we TikTok mogen geloven, kun je binnen één nacht van puistjes en onzuiverheden af zijn. Hoewel de hersteltijd van de huid per persoon kan verschillen, heeft de huid meestal toch meer tijd nodig dan een nacht. Puistjes doorlopen verschillende stadia, van het verstoppen van de porie tot ontsteking en genezing, en dit proces kan variëren van

Huidexperts zeggen dat het moeilijk is om een puistje binnen één nacht te genezen, maar zeggen dat er wel meerdere manieren zijn om ze te kalmeren en te verkleinen, waardoor ze minder opvallen.

Behandelingen

Zo kunnen speciale spot treatments uitkomst bieden. Deze producten zijn speciaal ontworpen om puistjes aan te pakken, bijvoorbeeld door ze uit te drogen. Vaak gaat het om gels of crèmes met ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen met ingrediënten zoals benzoylperoxide, salicylzuur, niacinamide of glycolzuur.

Andere ingrediënten om naar te zoeken zijn bijvoorbeeld teatreeolie of aloë vera; beide hebben een ontstekingsremmend effect. Breng een kleine hoeveelheid verdunde teatreeolie aan op het puistje met een wattenstaafje. Als je meer een verzachtend effect zoekt, kies dan voor een dun laagje aloë vera.

Daarnaast heeft zink ook een ontstekingsremmend effect en kan het helpen om de huid te kalmeren en puistjes uit te drogen. Sommige mensen zweren bij het aanstippen van een puistje met Sudocrem.

Een andere manier om het genezingsproces te versnellen, zijn zogenaamde pimple patches. Deze kleine pleisters plak je op een gereinigde huid, direct op het puistje. Ze absorberen de pus en ontsteking uit de porie en beschermen het puistje tegen verdere irritatie. Dit kan helpen om de zwelling te verminderen en het genezingsproces te versnellen. Het fijne aan deze patches is dat je ze de hele nacht kunt dragen. Er zijn zelfs ultradunne varianten die je bijna niet ziet zitten op de huid, waardoor je deze ook buitenshuis ongezien kunt dragen.