doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Zo blijf je gemotiveerd om te sporten in de winter

Het is en blijft lastig in de winter...
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
Winter

Als het vroeg donker en koud is, is het knap lastig om jezelf naar de sportschool te schoppen. Met deze tips krijg je het toch voor elkaar. Hoe, lees je hieronder.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

1. Verander je sportroutine

Als je op een gegeven moment een vaste sportroutine handhaaft, zal je lichaam aan deze bewegingen wennen en raak je op een gegeven moment verveeld. Variatie is dus essentieel en probeer daarom krachttraining af te wisselen met groepslessen.

2. Leer meer over de positieve effecten

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_middle_article');

We weten allemaal dat sporten goed is voor lichaam en geest, maar weet je ook waarom? Hoe meer kennis je hebt over de effecten van sporten, hoe groter de kans dat je jezelf daadwerkelijk naar de gym sleept. Weinig mensen weten wat een goede work-out écht met je doet. Probeer daarom zoveel mogelijk over het onderwerp te leren.

3. Stel doelen

Het klinkt logisch, doelen stellen, maar toch doen veel mensen het niet. Het kan juist heel motiverend werken, mits je doelen realistisch zijn. Wil je je conditie verbeteren of sterker worden? Kilo’s kwijtraken, of shapen? Stel doelen en werk daar naartoe.

4. Sport in huis

Wanneer je het echt niet aan kunt om nog naar buiten te gaan, is in huis sporten dé oplossing. Koop een matje, wat gewichten en ander gereedschap en je bent ready voor een goede thuis work-out. Inspiratie nodig? Bekijk dan eens wat filmpjes op YouTube.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');