5 voedingswaren die je ouder doen lijken

5 voedingswaren die je ouder doen lijken

Het is algemeen bekend dat je levensstijl invloed heeft op de toestand van je huid. Je hebt vast weleens gemerkt dat je huid behoorlijk overstuur raakt als jij je veel zorgen maakt en stress hebt. Ook de keuzes voor bepaalde etenswaren hebben daadwerkelijk invloed op je huid en je gebit. Zo zijn er een aantal producten die je huid sneller ouder doen lijken.

Invloed

Veel mensen krijgen van koffie vaak gele tanden, maar voeding heeft hier een bepaalde invloed op. Zo ook op de rest van je huid, aangezien er een paar producten zijn die je niet bepaald jonger doen lijken. En hoewel het natuurlijk is dat je ouder wordt, kan je het proces best een beetje vertragen door bepaalde etenswaren uit je – of zo min mogelijk – eetpatroon te laten.

1. Witte wijn

Hoe lekker een wijntje bij het eten of tijdens de vrijdagmiddagborrel ook is, het is nou niet bepaald goed voor je huid. “Alcohol droog je mond uit. Het vermindert speeksel, die slechte bacteriën horen weg te spoelen”, vertelt tandarts Brian Kantor. Hoewel je zou denken dat rode wijn juist eerder schade zou veroorzaken, vertelt Brian dat juist het zuur in witte wijn voor de schade”.

2. Yoghurt

Er zitten veel goede voedingsstoffen in en het is super lekker als ontbijt of tijdens de lunch, maar vaak stoppen fabrikanten extra suikers aan de magere varianten om het verlies van de smaak te compenseren. En te veel suiker laat je huid er op ten duur ouder op lijken.

3. Gedroogd fruit

Uiteraard is het altijd beter om gedroogd fruit te eten dan in een snoeptrommel te gaan graaien, maar het heeft ook veel nadelen. Ze bevatten vaak veel suiker wat aan je tanden blijft zitten en dat betekent dat bacteriën zich in je mond kunnen vormen.

4. Bacon

Vlees als bacon, ham en salami bevatten veel zout en dat is niet echt ideaal voor je huid. Wanneer je huid erg droog wordt, kan dat ervoor zorgen dat je huid wat gaat hangen en rimpeliger wordt.

5. Koffie

Sommige mensen hebben alleen kopje koffie nodig als ze hun dag beginnen, maar anderen lopen de hele dag door naar het koffiezetapparaat. Volgens de experts is het slecht om de hele dag door aan je koffie te nippen. Hierdoor komen je tanden de hele tijd in aanraking met suiker en iedereen weet dat die twee nooit een goede combinatie is.

Lees ook: Hoe schadelijk is het als je voedsel eet dat over de houdbaarheidsdatum is?

Bron: Women's Health | Beeld: iStock


Recent