Recept: pasta met spinazie-pestosaus en fish-free filets

Zo maak je je eigen vegan pesto.

Het fijne aan pasta is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Happy in Shape deelt een nieuw recept dat een variant is op de bekende pasta pesto en helemaal vegan is.

Pesto

Hoe je zelf pesto maakt die vegan is? Wij weten het. Extra plus: voor dit recept gaat er ook spinazie door de pesto voor extra veggies.

Ingrediënten

1 broccoli

350 gram maccheroni

400 gram Quorn Lemon & Pepper Fish-Free Fillets

400 gram spinazie

250 gram cherrytomaten

30 gram basilicum

75 gram walnoten

1 teentje knoflook, geperst

1/2 citroen (alleen het sap)

6 el extra vierge olijfolie

3 el edelgistvlokken

zout en peper

How to prepare

1. Verwarm de oven op 220 °C. 2. Verdeel de Lemon & Pepper Fish-Free Fillets over een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de filets 22 minuten. 3. Kook de maccheroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. 4. Halveer de cherrytomaten en snijd de broccoli in roosjes. Verwijder de harde buitenkant van de stronk en snijd de stronk in dunne plakjes. Kook de broccoli in ruim zout water in 4-5 minuten beetgaar. Giet af en zet apart. 5. Hak de walnoten grof in de keukenmachine. Voeg hier basilicum en de helft van de spinazie aan toe en maal fijn. Voeg de knoflook, edelgistvlokken, extra vierge olijfolie en het citroensap toe en blend tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper. 6. Voeg de pestosaus toe aan de maccheroni en roer hier ook de cherrytomaten, broccoli en achtergehouden spinazie doorheen. Garneer de pasta met reepjes filet.

Beeld: Quorn

Laatste nieuws

burn-out

Je kunt een burn-out hebben zonder het te weten: dít zijn de symptomen

Veel mensen herkennen een burn-out niet en lopen er lang mee door.
Fajah Lourens

3 Tips van Fajah Lourens zodat jij die healthy lifestyle wél volhoudt

Ze zit lekkerder in haar vel dan ooit. In de nieuwe Happy in Shape vertelt Fajah Lourens alles over haar happy & healthy lifestyle. 3 tips van de kill
keelpijn

Keelpijn? Dit is beter voor je keel dan citroen en honing

Grote kans dat jij dit in je keukenkastje hebt staan.