doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

5x oefeningen voor een buddy-work-out 

Omdat sporten samen nog veel leuker is!
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
Buddy

Reizen, winkelen en ook sporten - alles is leuker met een vriendin. Met deze buddy-work-out kom je samen in shape. In matchende outfits kun je alle twee lekker planken, springen en squatten en train je je billen, benen en core.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

5 Oefeningen

Oefening 1

De squat, een oefening die iedereen kent. Ga gezellig naast elkaar staan, voeten op heupbreedte. Je houdt je handen tegen elkaar en buigt je knieën, alsof je op een stoel gaat zitten. Houd je rug recht. Doe in totaal drie keer vijftien squats. Deze oefening doet ieder voor zich.

Oefening 2

Bij deze oefening neem je allebei een positie aan alsof je je gaat opdrukken. Maar in plaats van moeilijke push-ups, geef je elkaar high fives, omdat jullie zo goed bezig zijn. Zij highfivet met links op jouw rechterhand en omgekeerd en jij met rechts op haar linkerhand. Zo train je niet alleen je core, maar ook je armen. Doe vijftien high fives.

Oefening 3

Ga tegenover elkaar staan en pak elkaars handen. Jullie liften allebei tegelijkertijd je rechter- been. Doe dit vijftien keer en wissel dan van been. Zo train je je billen. Herhaal dit drie keer.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_middle_article');

In plaats van moeilijke push-ups geven jullie elkaar high fives!

Oefening 4

Ga allebei met je rug op de grond liggen, kom half overeind en steun op je onderarmen. Strek je linkerbeen uit, en beweeg je rechterknie naar je neus. Herhaal en wissel van been. Dit is een goede oefening om je core en benen te trainen. En terwijl jullie drie keer een set van twintig doen, heb je alle tijd om de laatste nieuwtjes met elkaar te bespreken.

Oefening 5

Eén van jullie neemt een plankpositie aan. Zorg ervoor dat je benen niet strak naast elkaar staan, maar dat er genoeg ruimte tussen zit, zodat de ander er tussendoor kan springen. De ander begint in een squatpositie met haar linkerbeen tussen en haar rechterbeen buiten de benen van haar buddy. Spring dan omhoog – vergeet niet je knieën goed op te trekken – en land weer op de grond met nu je rechterbeen tussen de benen van je plankende vriendin en je linkerbeen erbuiten. Omdat een plank lastig is om lang vol te houden, doen jullie twee sets van vijftien seconden. Wissel van positie na set één.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');