Recept: chocoladepannenkoeken met banaan en frambozen

Mmm...

Chocoladepannenkoeken

Vorige week deelden we deze tips voor het bakken van pannenkoeken. Nu je weet hoe je moet bakken als een pro, wil je natuurlijk blijven proberen en variëren. Probeer dus eens deze chocoladepannenkoeken.

Ingrediënten

Voor vier personen (en dus voor zestien pannenkoeken).

4 eieren
500 gram tarwebloem
1 L halfvolle melk
6 tl cacaopoeder
4 tl kristalsuiker
1 tl vanille-extract
½ tl zout
Blue Band Iedere Dag Vloeibaar
2 bananen
140 gram frambozen
4 tl kokosschaafsel

How to prepare

1. Zeef de bloem boven een beslagkom en voeg hier de kristalsuiker, het cacaopoeder en zout aan toe. Maak een kuiltje in het midden en breek hierin de eieren. Begin vanuit het midden te roeren met behulp van een garde en schenk al roerend beetje bij beetje de melk in de beslagkom. Voeg ook het vanille-extract toe aan het beslag. Neem alle bloem mee van de zijkanten en roer totdat er een vloeibaar maar dik beslag ontstaat. 2. Verhit een koekenpan met dikke bodem drie minuten op middelhoog vuur en voeg een scheut Blue Band toe aan de pan. Schenk een beetje beslag in de pan en verdeel dit door de pan te kantelen over het gehele oppervlak zodat je een dunne, ronde pannenkoek krijgt. Draai zodra de natte beslagbubbeltjes verdwenen zijn de pannenkoek één keer om en laat de andere kant garen totdat de onderkant goudbruin gekleurd is. 3. Zet het vuur laag en haal de pannenkoek uit de pan. Herhaal stap 2 totdat het pannenkoekenbeslag op is en je een grote stapel pannenkoeken hebt. 4. Vouw de pannenkoeken in vieren en verdeel over ieder bord 4 pannenkoeken. Snijd de banaan in plakjes en verdeel deze over de pannenkoeken. Garneer de chocoladepannenkoeken met frambozen en kokosschaafsel en serveer de direct.

Food
  • Blue Band