doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Dit is de kracht van muziek

Door de coronamaatregelen moeten we allemaal onze levensstijl aanpassen en is het belangrijker dan ooit om goed te zorgen voor je mentale gesteldheid. Wetenschappelijk onderzoek van Sonos wijst uit dat muziek daaraan kan bijdragen, dus deelt het bedrijf interessante inzichten over muziek en geluid.
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
Muziek

Thuis sporten

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

Uit een wereldwijd wetenschappelijk onderzoek van Sonos dat uit werd gevoerd onder 12.000 mensen in twaalf landen blijkt dat 81 procent van onze respondenten zegt dat muziek helpt bij het bereiken van work-outgoals. En wij kunnen ons daar zeker in vinden, want alles is leuker met muziek, toch? Vergeet dus niet bij de lesjes die je nu thuis volgt muziek aan te zetten.

3x thuiswerken met muziek

1. Naast het gegeven dat muziek je work-out boost, kan het luisteren naar muziek ook bijdragen aan thuiswerken. Hoe? Door een thuiswerkroutine op te bouwen. Kies een liedje, album of ander geluid waarmee jij je werkdag begint én eindigt, zo creëer je onbewust een fijn ritme.

Leuke tip: kies ook een bepaald liedje voor lunchtijd en het avondeten, zo weten je huisgenoten of gezin meteen dat het etenstijd is.

2. Muziek kan je productiviteit vergroten. 67 procent van de respondenten geeft aan dat ze meer gedaan krijgen door het luisteren naar muziek dan door het drinken van een kop koffie. 

Enne, als dat nog niet genoeg is: naast het bovenstaande stijgt de productiviteit met minimaal vijftig procent door simpelweg muziek te luisteren. Probeer dus bijvoorbeeld eens de door Sonos samengestelde More Minimal playlist die je helpt rustig en gefocust te blijven, of kies, als je dat lekkerder vindt, een lijst die je juist veel energie geeft.

3. Muziek kan je humeur verbeteren, ook gedurende de werkdag. Stel met je collega’s een afspeellijst samen met jullie favoriete nummers en luister deze samen. Zo boost je niet alleen je mood, je hebt ook bijna het idee dat je collega's bij je in de buurt zijn. En houden jullie een virtuele vrijdagmiddagborrel op Zoom? Verras je collega's dan met een speciale playlist. Wedden dat het extra gezellig wordt?

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');