doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Nóg 5 tips om het beste uit je leven te halen

Hoe rooskleurig je leven op het ene moment ook is, er kan altijd iets gebeuren dat de boel in de war schopt. Als er iets is dat we de afgelopen tijd geleerd hebben, is dat het wel. Het is dus van belang om te genieten van elk moment en altijd het beste van je leven te maken. Personal coach Chetanya de Wit geeft hiervoor twee keer vijf tips!
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
Geluk

5 tips

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

Eerder deelden we al deze vijf tips van Chetanya de Wit. Bij dezen het vervolg!

6. Help anderen en neem hulp aan

Het is voor velen lang niet vanzelfsprekend om tijd te steken in het helpen van anderen, terwijl dit voor beide partijen voor zowel voldoening als ontwikkeling zorgen. Daarbij hoeven we het simpelweg niet allemaal alleen te kunnen. Het delen van expertise en vaardigheden kan alleen maar goeds met zich meebrengen. Accepteer dus ook hulp van anderen.

7. Stel je grenzen

Je eigen grenzen te stellen en je hieraan houden is voor velen makkelijker gezegd dan gedaan. We willen het allerliefst iedereen tevreden houden. Met af en toe 'nee' zeggen is echter niks mis. Blijf naar je gevoel luisteren als je twijfelt en doe geen dingen waar je je niet goed bij voelt voor een ander of om jezelf te bewijzen.

8. Je verleden beïnvloedt je toekomst

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_middle_article');

Uiteindelijk kan niemand anders dan jijzelf bepalen hoe jij je levensweg moet bewandelen. Toch kan het voor velen interessant zijn om te lezen over hoe ervaringen uit het verleden effect hebben op hoe we leven in de toekomst en hoe je hier de baas over kunt worden. Mijn boek We kunnen wél veranderen, gelukkig en geliefd zijn gaat over omgaan met het verleden, het binnenlaten van nieuwe gedachtes en gewoontes en het creëren van je eigen geluk.

9. Verander je drijfveer van angst naar liefde

We worden bijna altijd door pijn, tekort en machteloosheid gedreven in plaats van door waarde, overvloed en kracht. Probeer minder te denken aan wat je wilt vermijden of voorkomen en meer aan waar je hart ligt en wat je wél graag wilt bereiken. Zo raken de angsten die je hebt meer op de achtergrond en ben je echt bezig met wat je gelukkig maakt.

10. Ontspan

Allerlaatst is ontspanning ontzettend belangrijk. In de razendsnelle wereld van nu lijken we ons hoofd nooit echt meer leeg te maken. Ontspanning is voor zowel lichaam als geest heel belangrijk om gezond te blijven, te relativeren en later weer te kunnen presteren.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');