doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Zo maak je thuis een hartverwarmend en winters feestdrankje

Ondanks de nieuwe maatregelen genieten van een winters drankje dat doet denken aan de kerstmarkt? Met dit recept maak je 'm gemakkelijk thuis!
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
Winters

Kerstgevoel

Kerstmarkten zijn dit jaar gecanceld, maar creatievelingen kwamen met originele alternatieven. Zo zijn glüh walks populair. In veel steden gaan mensen namelijk de straat op voor een wandeling door het centrum en ondertussen stoppen ze bij verschillende cafés voor een glüh wein voor in de hand. Leuk en gezellig, maar de vraag is hoe corona-proof het is.

Zelf aan de slag

Wil jij liever niet de straat op, maar wel genieten van zo'n lekker en warm drankje, dan hebben we goed nieuws. Met de siropen van Teisseire kun je namelijk heel makkelijk zelf (en dus thuis) verschillende warme en winterse 'cocktails' maken.

Onze favoriet is de kruidige 'hot christmas punch'. Om 'm te maken heb je het volgende nodig: een magnetronbestendig glas of beker, 20 ml Teisseire Zwarte Bes & Cranberry, 50 ml rode wijn, 50 ml cranberry sap, 20 ml donkere rum, 1 kaneelstokje en 3 steranijsjes.

Voeg 20 ml Teisseire Zwarte Bes & Cranberry toe, doe er 50 ml rode wijn en 50 ml Cranberry sap bij. Voeg 20 ml donkere rum toe en een kaneelstokje en drie steranijsjes voor de finishing touch. Verwarm 30 seconden in de magnetron et voilà.

Alcoholvrij

Is het bovenstaande hartverwarmende brouwsel niet jouw ding, maak dan op de volgende manier een alcoholvrij drankje: voeg 20 ml Teisseire Zwarte Bes & Cranberry toe, top het af met 120 ml cranberry sap en voeg voor een rijke smaak een kaneelstokje, drie kruidnagels, een schijfje citroen eraan toe en verwarm de cocktail 30 seconden in de magnetron.

Happy holidays!