doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Dit worden dé foodtrends van 2021

2020 was voor iedereen een raar jaar, toch? We kijken dus erg uit naar het nieuwe jaar, want: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Enne, na het zien van de foodtrends voor 2021 kunnen we helemaal niet wachten!
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
Foodtrend

Nieuw

Een nieuw jaar brengt nieuwe hoop, goede voornemens en een hele hoop trends die ons te wachten staan. Op het gebied van voedsel wordt er druk gespeculeerd en zetten bedrijven zoals TheFork en HelloFresh allerlei trends (van afgelopen én aankomend jaar) op het gebied van food en koken op een rijtje. En die delen we natuurlijk maar wat graag met jou!

Trends

1. Lunchen wordt het nieuwe dineren

Wie de uitspraak 'ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar' kent, weet dat lunchen misschien wel een stuk belangrijker is dan je denkt. Ben jij team 'ik eet een boterham uit het vuistje achter de computer', dan komt hier wellicht verandering in. Uit een onderzoek dat de TheFork uitvoerde, blijkt dat 60% van de ondervraagden in de toekomst graag buiten de deur luncht.

Kleine side note: wie weet kunnen we in 2021 nog steeds niet echt buiten de deur eten, maar ook dan is het een goed idee om lunch te bestellen of af te halen en echt de tijd te nemen voor die maaltijd. Zo ben je veel bewuster van wat je eet, geniet je meer en dat komt je gezondheid ten goede.

2. (West-)Afrikaans is hot

Door mediterrane trends verschenen er steeds meer groenten op menu's, maar nu zien we langzaam maar zeker een nieuwe exotische variant aan het food-front verschijnen, namelijk de (West-)Afrikaanse keuken. Deze keuken heeft een een enorm divers smaakpalet en staat met name bekend om haar stoofschotels met een kruidige twist. Heerlijk voor de komende koude maanden...

3. Alcohol laten staan

Wij voelden dit al een beetje aankomen, maar KPMG bevestigt onze verwachting: we denken steeds meer na over het consumeren van alcohol. Virgin versies zijn ook hartstikke lekker en zullen aankomend jaar veel geschonken en gedronken worden.

4. Prinses op de kikkererwt

Ben jij gek op hummus en zweer je dus bij kikkererwten? Dan hebben we goed nieuws! De peulvrucht is rijk aan vezels en plantaardige eiwitten en wordt gezien als dé vervanger van de in 2020 veelgebruikte bloemkool. Hij duikt op in producten zoals kikkererwten tofu, kikkererwtenmeel, kikkererwten-pasta en zelfs kikkererwten-granen... Exciting!

5. Spieken bij afgelopen jaar

HelloFresh heeft het afgelopen jaar allerlei trends voorbij zien komen. Het zal ons niets verbazen als we daar veel van kunnen leren voor aankomend jaar, dus listen and learn.

Door de lockdown in maart 2020 kregen mensen meer interesse in gezonde gerechten. In het afgelopen jaar is in Nederland 22 procent meer gezocht naar gezonde recepten in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar, dus wie weet zet die trend door. Daarnaast daalde de Hollandse pot steeds meer in populariteit aan de eetkamertafel en zal dat bij het zien van trends omtrent de (West-)Afrikaanse keuken en kikkererwten waarschijnlijk nog wel meer afnemen. Wat wel in populariteit toenam? Vegetarische gerechten, wat ons betreft goed nieuws, dus laten we hopen dat dit zo blijft.

Van al dit nieuws trek gekregen? Op Happy in Shape vind je allerlei lekkere en vaak verantwoorde gerechten. Klik hier om een kijkje te nemen.