Artsen bevestigen: Dit zijn de beste groentes voor je darmen

Naast de beste noemen we ook even de slechtste voor je op. Ai!

Je darmen behoren tot één van de belangrijkste organen van je lichaam. Waarom je blije darmen zou willen? Niet alleen voor een rustige en plattere buik, maar ook voor een betere opname van voedingsstoffen, een beter immuunsysteem en een betere algehele gezondheid. Als je darmen goed en gezond functioneren, voel jij je waarschijnlijk ook goed. Maar wat moet je nu eigenlijk wel en niet eten voor gezonde darmen? Steven Gundry, een hartchirurg, cardioloog en expert op gebied van auto-immuunziektes, vertelt er meer over.

Het slechte gedeelte 

Gundry: “Geloof het of niet, maar niet alle planten willen opgegeten worden. Ze beschermen zichzelf en hun zaadjes door eiwitten te produceren in hun blaadjes en zaadjes. Deze eiwitten heten lectines. Sommige mensen met darmklachten stoppen gelijk met het eten van gluten, het bekendste soort lectine, terwijl het probleem ook bij een ander soort lectine kan liggen.” De volgende planten bevatten ook deze eiwitten die darmklachten kunnen veroorzaken: 

– Quinoa
– Maïs
– Bonen
– Aardappelen
– Tomaten
– Pepers

Het betere gedeelte 

Er zijn echter ook heel wat voedingsmiddelen die wel goed zijn voor de darmen. We behandelen de voedingsmiddelen met probiotica en polyfenolen. De volgende 10 punten zijn daar enorm rijke bronnen van en dus ook goed voor de darmen:

Probiotica: 

– Knoflook
– Artisjok 
– Uie

Polyfenolen: 

– Bessen
– Donkere chocolade
– Koffiebonen
– Druivenpit extract
– Kurkuma
– Groene thee
– Olijfolie van hoge kwaliteit

Lees ook: Dit is hét beautyproduct waar Kate Middleton bij zweert

Bron: Mydomaine, Beeld: iStock

Laatste nieuws