Waarom je nooit de waterkoker een tweede keer mag aanzetten

Èindelijk hebben we het antwoord voor je!

Waarom je nooit de waterkoker een tweede keer mag aanzetten

Als er nog een laag water in de waterkoker zit en jij zin hebt in een kop thee, is de kans groot dat jij ‘m voor de tweede keer aanzet zonder het water te vervangen. Toch? Het is echter een grote fout die je kunt maken, waarschuwt de UK Tea and Infusions Association. Zo meldt Marie Claire

Recyclen

Water voor de tweede keer koken is iets wat velen onder ons doen. Niet alleen vanwege het gemak, maar ook om verspilling tegen te gaan. Onderzoekers stellen echter dat je toch beter het oude water weg kunt gooien. “Als je het water voor een tweede keer kookt, zorgt het voor een platte smaak”, legt voorzitter William Gorman uit aan The Telegraph. “Opnieuw koken haalt al het zuur- en stikstof uit het water, waardoor je vies water en smakeloze thee overhoudt.”

Ongezond

Aan de smaak van je thee merk je het misschien niet zo, maar je gezondheid zou er wel onder kunnen lijden. En dat is natuurlijk wél van belang. “Kook je hetzelfde water een tweede keer, dan loop je het risico dat bepaalde concentraties versterken”, aldus chemist Anne Helmenstine. “Nitraten en fluoride bijvoorbeeld. Deze worden steeds geconcentreerder bij iedere kookbeurt en zal je dus meer binnenkrijgen, terwijl je die stoffen juist zo min mogelijk in je lichaam wil hebben.”

Wil jij dus zo zuiver mogelijk water, dan kun je het water beter één keer koken. Houd je niet van verspilling? Zorg dan dat je de waterkoker niet te vol doet.

Lees ook: Bizar: Meisje (12) overlijdt door deodorant

Bron: Marie Claire, Beeld: iStock