Door deze simpele truc kun je zien of je avocado rijp is

Nooit meer een te harde of een overrijpe avocado op je toast!

Lees ook

Niets kan een maaltijd zo verpesten als een avocado die nog niet rijp is of – nog erger – overrijp is. Quelle horreur! Gelukkig is er een simpele truc waardoor je altijd op tijd kunt bepalen of de avocado rijp genoeg is om te eten. Je hoeft dus echt niet meer extra geld uit te geven aan de zogeheten eetrijpe avocado’s!

Tip van de dag

We kunnen er lang of kort over praten, maar je hoeft in ieder geval niet meer in iedere avocado te knijpen om te voelen of ‘ie rijp is. Bovendien bestaat dan de kans dat je alsnog een onrijpe avocado opensnijdt en dat is zonde. Er is maar één klein ding dat je hoeft te doen voor de ultieme avocado-check. En dat is? Verwijder het steeltje! 

Steeltje

Iedere avocado heeft aan de bovenkant namelijk een steeltje dat je heel makkelijk kunt verwijderen. Vervolgens hoef je alleen maar naar de kleur onder het steeltje te kijken om te zien of de avocado rijp genoeg is. Zie je dat eronder een geel-groene kleur zit? Dan is de avocado precies hoe je ‘m wil hebben! En is het al bruin gekleurd? Dan is het tijd om de avocado weg te doen, want dan is ‘ie dus overrijp. Bekijk in onderstaand filmpje hoe dat precies moet. 

Lees ook: Afvallen? Dan moet je dit als ontbijt eten

Bron: Kijk, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook