Het eetdagboek van... model Joëlle Witschge

Joëlle is model en dochter van oud-profvoetballer Richard Witschge. Wat zou zij zoal eten op een dag?

Het eetdagboek van... model Joëlle Witschge

Joëlle Witschge is model en dochter van oud-profvoetballer Richard Witschge. Ze is ook te zien op The Modelhouse TV. Wat zou zij zoal eten op een dag? 

8.00 uur 

"Ik begin elke dag op dezelfde manier: een kopje koffie, groot glas groene thee, water, een Nakd bar en een ruim assortiment aan voedingssupplementen. Ik zweer bij Altrient C! Het is perfect voor na het sporten, want het zorgt ervoor dat je spieren sneller herstellen. Als ik voel dat ik ziek word, neem ik er zelfs twee en gaat

mijn griepje gewoon voorbij." 

9.00 uur 

"Ik ga elke dag met mijn hond Charlie naar het Amsterdamse bos, maar vandaag ga ik hardlopen met Robert Leroy, Ramon Beuk, Mike Weerts en looptrainer Andy Foe. Op 6 november lopen wij samen de New York Marathon voor de Krajicek Foundation. Het voelt nog een beetje onwerkelijk, maar het gaat toch echt gebeuren... 42 kilometer!" 

11.30 uur 

"Nadat ik ongeveer elke boom van het Amsterdamse bos heb gezien, beloon ik mezelf met een verse mango! Er zit wel veel suiker in, maar ik heb hem dubbel en dwars verdiend (al zeg ik het zelf)." 

13.30 uur 

"Lunch met mijn familie bij George WPA in Amsterdam. Als je uit eten gaat, is de keuze net wat beperkter

als je vegan bent. Ik heb gevraagd of ze voor mij een salade kunnen maken met veel groente, nootjes en een dres- sing van olijfolie en balsamicoazijn, en die was helemaal niet zo verkeerd. Oh ja, ik neem er wel een glas wijn bij."

17.00 uur 

"Ik ben vrijwel voor alle sporten te porren, maar hier heb ik zo’n hekel aan: de gym! Squats, lunges, het hoort er allemaal bij, maar ik blijf er echt geen &”!#$* aan vinden."

19.00 uur 

"Oké, het is misschien een bij elkaar geraapt zooi- tje, maar de smaak is goed: pompoen, tofu, pijnboompitten, koriander, champignons en chilipepers. Dit laatste gooi ik eigenlijk overal overheen. Ik ben dol op pittig eten en het is goed voor de verbranding. Win-win als je het mij vraagt!"

Over Joëlle 

Leeftijd: 24 jaar

Gewicht: 59 kilo

Lengte: 1,75 meter

In shape? "Als model is het belangrijk om aan bepaalde maten te voldoen, want de kleding

is er meestal maar in één maat. Dat is best moeilijk, want als het om eten gaat, ben ik niet te houden! Ik weet waar ik op moet letten, maar vergrijp me heus wel eens aan een groot bord sushi, een stuk chocola of een goede fles wijn. Sinds kort eet ik vegan. Er is nog steeds een discussie gaande of het nu wel of niet goed is voor je, maar het fascineert mij enorm, dus ik ben het gaan proberen. Mijn gymtraining wissel ik af met hot yoga en kickboksen. Die combinatie is goed om je spieren lang te houden, voor mijn werk mag ik namelijk geen bodybuilder worden." 

Beeld: ANP