"Zo houd je je aan je goede voornemens"- voor gevorderden

Elk jaar worden ze weer gemaakt, maar na een paar dagen weer verbroken. Dit is nu verleden tijd!

"Zo houd je je aan je goede voornemens"- voor gevorderden

Stoppen met roken, gezonder eten en meer sporten staan elk jaar weer bovenaan de lijst met goede voornemens. Ze worden altijd maar een paar dagen nageleefd en daarna valt men weer terug in de oude routines. Maar hoe houd je je nou écht aan je goede voornemens? Dat is eigenlijk heel makkelijk: Met een 30-dagen-challenge. 

Challenge

Jezelf dertig dagen lang aan iets houden is een effectieve manier om je gezonde voornemens waar te maken. Je houdt je er simpelweg makkelijker aan als je het aan jezelf belooft je er dertig hele dagen aan te houden. Je hebt dan iets om aan vast te houden. Om die reden zijn deze challenges dan ook mateloos populair in de gezondheidsbranche. Denk aan de verschillende sport-challenges zoals squats en buikspieren of voedings-challenges zoals water drinken, glutenvrij, suikervrij, enzovoorts. 

Motivatie

Wil jij ook goede motivatie voor een betere levensstijl? Het internet staat vol met deze challenges! Carola van Bemmelen is schrijfster van het boek 100% suikervrij in 30 dagen. Zij zegt: "Ik wilde weten wat geen suiker eten met me zou doen, en een maand leek me een goede uitdaging. Toen ik dat op Facebook zette, waren er ineens driehonderdvijftig mensen die mee wilden doen."

Volhouden

Na zeven dagen was Carola uit de running omdat ze een boterham met hagelslag had genomen. Pas bij de derde keer lukte het haar om het dertig dagen vol te houden. "Ik zie vaak mensen die dertig dagen prima volhouden. Het is een stramien dat voor veel mensen werkt. Maar als die periode om is, slaan sommigen door naar de andere kant."

Bron: Parool, Beeld: iStock