Zó eet je meer groene bladgroenten

Spinazie, boerenkool, rucola, peterselie... groene bladgroenten bársten van de vitaminen, mineralen en antioxidanten. Zó zorg je ervoor dat je ze vake

Zó eet je meer groene bladgroenten

We moeten ze meer eten, groene bladgroenten. Dat weten we eigenlijk wel, maar doen het meestal niet. Zonde, want het zijn echte powerfoods die bársten van de vitaminen, mineralen en antioxidanten. Zó zorg je ervoor dat jij moeiteloos vaker groene bladgroenten eet.

1. BLEND ZE IN EEN SAPJE

Vruchtensapjes staan strak van de suiker, maar groene sapjes kunnen een bijzonder waardevolle toevoeging zijn op je dieet. Blend bijvoorbeeld spinazie, boerenkool, munt, wortel, limoensap en een klein beetje appel en je hebt een groen supersapje.

2. GOOI ZE IN JE SOEPEN

Het is ongelooflijk hóeveel groenten je kunt verstoppen in een soepje. Het fijne aan groene bladgroenten: je kunt ze praktisch aan iedere soep toevoegen. Geen nieuwe recepten nodig dus, alleen een grote zak groene bladgroenten en een spatel. Gooi de groenten de laatste paar minuten bij je soep en roeren maar.

3. KOOK MET KRUIDEN

Want basilicum, peterselie, tijm en dille zijn bijvoorbeeld óók groene bladgroenten. Twee eetlepels verse basilicum bevat al 30% van je dagelijkse behoefte aan vitamine K. En twee theelepels tijm bevat 20% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid ijzer.

4. GEEF JE SANDWICHES EEN GROEN LAAGJE

Maak er een gewoonte van om al je sandwiches voortaan te voorzien van een leafy laagje. Lekker fris en alle beetjes helpen.

5. VERWERK ZE IN SAUZEN, SPREADS & DIPJES

Wist je dat je bijvoorbeeld hele lekkere pesto kunt maken met basilicum, spinazie en boerenkool? De basilicum is zó sterk van smaak, dat je de andere bladgroenten nagenoeg niet proeft. En zo zijn er meer manieren om bladgroenten ‘stiekem’ te verwerken. Pureer ze bijvoorbeeld door een hummus heen of roer ze op het laatste moment door je pastasaus. Easy peasy en supervoedzaam.

6. EET VAKER SALADES

Eet bijvoorbeeld zo vaak mogelijk een lichte salade als voorgerecht of maak er een maaltijdsalade van en serveer eventueel met granen of volkorenbrood. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze vegetarische spinaziesalade of deze niçoise salade met zoete aardappel, rucola en zalm...

Lees ook: