Waarom je moet hardlopen

Hardlopen is een erg persoonlijke sport. We lopen richting een doel en weg van onze problemen. Lees hier nog vijf redenen waarom je zou moeten hardlop

Waarom je moet hardlopen

Hardlopen is een erg persoonlijke sport. We lopen richting een doel en weg van onze problemen. We lopen om alleen te zijn en ons een te voelen met de natuur. Maar dat is niet alles. Dit zijn nog vijf andere redenen waarom je zou moeten hardlopen:

Om af te vallen

Je hoeft jezelf niet naar de sportschool te slepen of apparaten te gebruiken waar je niets vanaf weet terwijl iedereen naar je staart. Het enige wat je moet doen is je sneakers aantrekken en je bent ready to go. Je kunt dus je gewicht onder controle houden zonder er al te veel voor te moeten doen. Het beste is om drie tot vier keer per week twintig tot dertig minuten hard te lopen.

Om te ontstressen

Heb je veel aan je hoofd en wil je even een moment voor jezelf? Dan is hardlopen dé oplossing.

Je krijgt er een kick van

Als je rent krijg je een euforisch gevoel waardoor je wilt blijven rennen. En dit komt niet alleen door de endorfines die vrijkomen. Volgens een studie komt het ook door endocannabinoïden, chemicaliën die vrijkomen en een relaxed gevoel geven.

Om de wereld te zien

Steeds meer vrouwen gaan op vakantie naar mooie plaatsen waar hardloopwedstrijden worden gehouden. Je loopt in een prachtige omgeving én bent ook nog eens bezig met sport. Een win-win situatie.

Om relaties op te bouwen

Hoe individueel de sport ook is, als je in een grote groep rent, geeft dat een enorme boost. Als je samen met anderen rent, wordt je gestimuleerd om je daadwerkelijk aan je workout afspraak te houden. Bovendien ren je vaak langer of meer kilometers, omdat je niet wil onderdoen voor de rest.

Zin om te beginnen? Geef je op om mee te lopen met het Happy in Shape team voor de Damloop by night (klik hier). 

Ook handig: dit schema om snel en makkelijk 8km te kunnen lopen. Practice makes perfect! En een PR ;)

Lees ook:

Bron: Women's Health