De beste voedingsmiddelen tegen een droge huid

Je kunt smeren wat je wil, maar een droge huid moet je op de eerste plek van binnenuit voeden. Dat doe je het beste met déze vijf voedingsmiddelen.

De beste voedingsmiddelen tegen een droge huid

Je kunt smeren wat je wil, maar een droge huid moet je op de eerste plek van binnenuit voeden. Dat doe je het beste met déze vijf voedingsmiddelen – of je nu alleseter, vegetariër of veganist bent.

1. AVOCADO’S

Goed voor van alles, en gewéldig voor je huid. De romige vrucht barst van de onverzadigde enkelvoudige vetten die je huid van binnenuit voeden en minder droog maken. Daarnaast zitten er heilzame antioxidanten en vitaminen in, zoals vitamine C en E, waar je huid goed van profiteert.

2. WALNOTEN & LIJNZAAD

Zowel walnoten als lijnzaad(olie) zijn een goede bron van omega 3-vetzuren. Uit onderzoek is gebleken dat deze vetten kunnen helpen bij een droge, schilferige huid.

3. KOKOSNOOTOLIE

Goed om op je droge huidje te smeren, maar ook zeker goed om in je voeding te gebruiken. Ten eerste omdat kokosnootolie een hoog rookpunt heeft, waardoor je lijf de olie volop kan benutten. Ten tweede omdat kokosnootolie veel goede vetten en antioxidanten bezit die je huid aansterken. Kies het liefst voor extra virgin, niet-geurloze kokosolie. Deze is het minst bewerkt.

4. VOCHTRIJKE GROENTEN & FRUIT

Denk aan komkommer, courgette, bleekselderij, watermeloen en aardbeien: kleine cadeautjes voor een droog velletje.

5. WATER

Last but certainly not least: als je niet genoeg water drinkt, is dit goed terug te zien in je huid. Heb jij een droge huid, zorg er dan dus in ieder geval voor dat je genoeg water drinkt. Vervang water ook niet door koffie en thee; water spoelt beter dan wat dan ook. (En ga je toch voor thee, kies dan in ieder geval voor een cafeïnevrije kruidenthee.)

5. Lees ook