Zo verbrand je meer calorieën op een Stair Stepper

De Stair Stepper is erg zwaar, maar wel heel goed om calorieën te verbranden! Lees nu op Happy In Shape hoe je er nog meer verbrandt.

Zo verbrand je meer calorieën op een Stair Stepper

De meeste vrouwen hebben een haat-liefdeverhouding met de Stair Stepper. Je moet blijven bewegen tegen de zwaartekracht in, anders val je. Erg zwaar dus, maar wel goed om calorieën te verbranden! En zo verbrand je er nog meer:

Stel je eigen intervallen in

Door de intervallen neemt de intensiteit toe en verbrand je meer calorieën tijdens je workout én daarna. Maar als je jezelf echt wil uitdagen, skip dan de voorgeprogrammeerde routines van je apparaat en doe je eigen intervallen. Zo pas je je workouts aan aan je fitness level en behoeften. De voorgeprogrammeerde routines zijn vaak niet erg intensief, maar gemiddeld.

Druk de juiste knopjes in

Je interval strategie hangt af van het apparaat waar je op zit. Stair Steppers hebben twee pedalen waardoor je je aanpast aan de weerstand. Je kan de snelheid aanpassen, maar dan moet je geen volledige stappen meer zetten. Je kan dus beter dezelfde snelheid aanhouden en volledige stappen zetten.

Hou de tijd in de gaten

De lengte van je intervallen hangt af van je fitness level, maar je zou geen sprint mogen kunnen doen van meer dan 45 seconden. Als je het langer dan dit kan volhouden, moet je jezelf waarschijnlijk harder pushen. Het is ook belangrijk om je rust intervallen twee tot drie keer zo lang te maken als je actieve intervallen. Dat zorgt ervoor dat je workout constant intensief is.

Laat het los

Letterlijk. Laat de handvatten los, anders stop je al je gewicht in je handen. En ook al hou je maar een beetje gewicht in je handen, als je loslaat, zullen je benen lichter worden. Het resultaat: je verbrandt meer calorieën. Focus je op het rechthouden van je bovenlichaam en zwaai met je armen op schouderhoogte. Behalve dat je zo je balans houdt, houdt het ook al je spieren bezig.

Check je hartslag

Als je je hartslag weet tijdens je cardio training weet je of je intensief genoeg aan het sporten bent.

Lees ook:

Bron: Women's Health