Zo blijft je sportkleding fris ruiken

Heb je je sportkleding net gewassen, stinkt alles weer zodra je je kleren weer aantrekt. Gelukkig hebben wij vijf tips om je sportkleding fris te houd

Zo blijft je sportkleding fris ruiken

Ken je het? Je hebt je sportkleding net gewassen, maar toch stinkt alles zodra je je kleren weer aantrekt. Gelukkig hebben wij tips om je sportkleding fris te houden.

De zweetabsorberende stoffen die ervoor zorgen dat het vocht aan het oppervlak blijft om je koel en droog te houden, hebben vaak extra hoekjes en spleten waaraan vuil en geurtjes blijven kleven. Wasmiddel dringt moeilijk door tot deze spleten en kan er zelfs voor zorgen dat het vuil erin trekt. En aangezien sportkleding snel droogt, vergeten sommigen van ons dat ze vies zijn.

Zo houd je je sportkleding fris

1. Verlucht ze

Bezwete sportkleding in je wasmand gooien, is geen goed idee. Zo geef je bacteriën de kans om zich erin te nestelen. Als je je sportkleding niet meteen wast, hang alles dan even buiten zodat de kledij frisse lucht krijgt.

2. Gebruik niet te veel wasmiddel

Of je nu speciaal wasmiddel gebruikt of niet, gebruik niet te veel in de hoop dat de luchtjes minder worden.  Twee theelepels is meer dan genoeg.

3. Was ze binnenste buiten

Als je je kleding omdraait, zal het wasmiddel beter werken op de gedeelten die het meeste vies zijn. Bovendien behoud je zo de kleur langer.

4. Gebruik azijn

Als je je kleding echt niet schoon krijgt, laat alles dan dertig minuten weken in water met azijn.

5. Skip de wasverzachter

Wasverzachter kan de vezels van je sportkleding verstoppen, waardoor het water en het wasmiddel er niet goed bij kunnen.

Lees ook:

Bron: Women's Health