Bewegen we wel genoeg? De Gear Fit2 neemt polshoogte

Gezond leven willen we allemaal. Maar hoeveel stappen zet je nu op een dag? Beweeg je wel genoeg? De Samsung Gear Fit2 helpt je dat stapje verder te z

Bewegen we wel genoeg? De Gear Fit2 neemt polshoogte

Gezond leven willen we allemaal. Maar hoeveel stappen zet je nu op een dag? Beweeg je wel genoeg? Steeds meer mensen doen dan ook aan 'selftracking' om nog meer uit zichzelf te halen. Samsung komt daarom ook met een nieuwe Gear Fit, de Samsung Gear Fit2.

De Gear Fit is 2 jaar geleden geïntroduceerd, maar nu komt Samsung met een verbeterde versie van de Gear Fit2 (€199). Om het stukje 'selftracking' voor jou nog makkelijker te maken. Via de Gear Fit2 krijg je inzage hoeveel je dagelijks beweegt, wat je hartslag is, hoeveel stappen je zet en wat je per workout (of je nu wandelt, hardloopt, spint of fietst) verbrandt. Omdat het kan, omdat het leuk is en omdat het je inzichten oplevert die je nog fitter kunnen maken.

Nu denk je misschien: op je telefoon zit een stappenteller, daar krijg je al inzichten mee, en bij het sporten, dan gebruik je toch gewoon een Runkeeper-achtige app? Ja, dat kan. Maar heb je zin om tijdens een intensieve spinningsessie je smartphone in je achterzak te houden? (Is een smartphone waterproof?) En past die wel in je fitnesspants? Plus: is het niet handig om gewoon een apparaat te hebben wat alles bijhoudt? Gewoon één plek met alle data? En wat als die ene plek gewoon je pols is...

Happy in Shape gaat de challenge aan en test de komende weken de nieuwe Samsung Gear Fit2. Zo durft Sandra het aan om haar bootcamp en spinning-resultaten met jullie te delen. Ze is zelf reuze benieuwd wat de Gear Fit2 haar kan laten zien om zo nog meer uit haar trainingen te halen. Lukt het haar om elke les meer calorieën te verbranden?

Unboxing

(Leeg natuurlijk, want die hadden we al om...)

Gear Fit2 aan de pols

(Kijk maar... We adviseren wel een maatje S voor een vrouwenpols. De L is net wat ruimer. En roze natuurlijk...)

60 minuten verder...

(We gaan als een malle, qua calorieën dan...)

Nou, we mogen wel wat meer stappen zetten vandaag! Maar wat kunnen we er nog meer mee?

Samsung Gear Fit2 101

(Alles wat je over deze kekke gadget wilt weten...)

  • Klokkijken (wel zo handig als je zo'n selftracker om je pols draagt). En de tijd kan je zelf pimpen, kijk maar eens naar de afbeelding hierboven. Hartje is best cute toch?
  • Sporten. Door de GPS sport band kun je er makkelijk mee hardlopen zonder telefoon. Je snelheid, afstand en route wordt door de GPS-tracker heel nauwkeurig gevolgd. En de fitnessband maakt 'm water- en zweetproof (en ja, de band is er ook in roze - onze favoriete kleur).De Gear Fit2 neemt polshoogte
  • Muziek luisteren. Enige wat je nodig hebt is een draadloze koptelefoon met bluetooth. En dan kan je genieten van je eigen muziek (ja, ook je playllist zit straks gewoon om je pols).
  • Hartslag monitoren. Benieuwd hoe hoog of hoe laag (voor herstel) je hartslag is? De Gear Fit2 laat het je zo zien.
  • Altijd de juiste workout? Door de slimme activity tracker weet het horloge automatisch met welke sport je bezig bent, en dus meet hij altijd de juiste gegevens. Of je nu aan het wandelen bent of op een roeitrainer los gaat.
  • Easy to use! Alles is binnen swipe-bereik. Ook voor een leek. Wij hadden het vrij snel door - en dat wil wat zeggen ;)

Wil je hebben!

De Gear Fit2 volgt elke kilometer, elke hartslag en elke stap die je zet. En bijkomend voordeel: je nieuwe sporthorloge past bij een groot aantal smartphones. Of ze nu van Samsung, Apple of HTC zijn (Android 4.4 en IOS 8.4 en hoger). Bestel de Gear Fit2 via Coolblue.nlBol.com of Samsung.com.

Meer info: Samsung.com

Lees ook: