Happy dierendag: mensen die tegen hun huisdier praten zijn slimmer

We verzinnen het niet, het is wetenschappelijk bewezen!

Of je nu een hond, kat of een papegaai hebt, er is een grote kans dat jij wel eens tegen je huisdier praat. Want laten we eerlijk zijn; dat is natuurlijk hartstikke gezellig! Nicholas Epley, gedagswetenschapper en professor aan de University of Chicago, deed er onderzoek naar. Hij kwam tot de conclusie dat mensen die tegen levende wezens praten intelligenter zijn dan mensen die dit niet doen. Woohoo!

Slim

Hij zegt er het volgende over: “Historisch gezien werd het praten tegen dieren als kinderachtig of achterlijk beschouwd. Maar eigenlijk is het een uniek en natuurlijk gegeven waaruit bijkt dat de mens behoort tot de slimste soorten op deze planeet.” Ah gelukkig, het betekent niet dat je gek bent. Het is gewoon dat je brein geprogrammeerd is om bestaande geesten waar te nemen en te zien.

Dierenliefde

Dat alles zou volgens Epley liggen aan de ogen van een dier. “De ogen van een levend wezen zijn voor de mens een weerspiegeling van de geest. Het is dus logisch dat je, net als bij andere mensen, in de ogen van een dier kijkt en ertegen begint te praten.” Volgens hem zijn wij mensen die tegen dieren praten dus eigenlijk behoorlijk slim. Maarja, het zou misschien ook een beetje gek zijn als je je huisdier volkomen negeert, toch?

Bron: Elite Daily | Beeld: iStock

Laatste nieuws