5x voeding die je huid beschermt tegen de zon

Smeren is en blijft altijd een goed idee. Maar wist je dat je je huid ook zonwerend kunt éten? Nu op Happy in Shape: 5x voeding die beschermt tegen de

5x voeding die je huid beschermt tegen de zon

Smeren is en blijft altijd een goed idee. Maar wist je dat je je huid ook zonwerend kunt éten? Omdat alle beetjes helpen en je je huidje niet goed genoeg kunt beschermen: déze voedingsmiddelen beschermen je van binnenuit tegen UV-beschadiging.

1. Tomaten

Tomaten zijn een geweldige bron van lycopeen: een krachtige antioxidant die je huid beschermt tegen UV-beschadiging. Vooral tomatenpasta, tomatenpuree en andere gekookte tomaatproducten barsten ervan. Probeer tomaten altijd te combineren met gezonde vetten, zoals rauwe olijfolie, om er optimaal van te profiteren. Andere goede bronnen van lycopeen: guave, papaya, watermeloen en rode grapefruit.

2. Zoete aardappelen

Zoete aardappelen bevatten veel bètacaroteen, die bewezen beschermen tegen zonnebrand. Andere goede bronnen van deze carotenoïde zijn: wortels, pompoen, mango, papaya en donkergroene bladgroenten. (Wist je dat je hele lekkere frieten van zoete aardappel en wortel kunt maken?)

3. Cacao

Dankzij heilzame flavonoïden beschermt cacao je huid tegen UV-straling. Kies het liefst wel voor biologische pure chocolade van minstens 80% cacao (hoe puurder, hoe beter!).

4. Groene thee

Groene thee is een bron van catechines: een groep stoffen met antioxidante werking die je lichaam beschermen tegen huidkanker. Wil je het helemaal goed doen, kies van voor cafeïnevrije groene thee.

5. Citrusvruchten met amandelen

De truc is hier om voeding die rijk is aan vitamine C (zoals citrusvruchten en groene bladgroenten) te combineren met voeding die rijk is aan vitamine E (zoals amandelen en rauwe zaden). Afzonderlijk zijn ze al goed voor je huid, maar samen beschermen ze haar nog beter tegen de zon.

N.B. Hoe goed je ook eet, smeren moet je altijd. Déze zonnebrand past het best bij jouw huidtype.