Gouden melk is de afgelopen maanden erg populair geworden onder gezonde eters. Maar wat is het nu eigenlijk?
Het is in ieder geval niet nieuw. Beoefenaars van Ayurveda en de traditionele Chinese geneeskunde gebruiken gouden melk al eeuwen om ontstekingen te verminderen en hun immuniteit en spijsvertering te verbeteren.
Basisrecept
Maar het is niet alleen super goed voor je, het is ook nog eens super lekker! Gouden melk bestaat uit melk met kurkuma, kokosolie en een mix van andere specerijen als zwarte peper, kaneel, gember en kardemom. Het is romig en pittig, net als chai tea. En je kunt het gewoon thuis maken. Dit is het basisrecept:
1. Combineer kurkuma met jouw favoriete specerijen, zoals zwarte peper, kaneel, gember of kardemom. Voeg genoeg heet water toe om de mix dikker te maken.
2. Mix het met kokosolie of geklaarde boter (en wat honing als je wil) om het nog dikker te maken.
3. Doe alles in een pot en laat het afkoelen. Als het afgekoeld is, heb je een goedje dat makkelijk te mixen is met je favoriete melk.