Dit zijn de kleine dingen waar je vrolijk van wordt

Heb je een snel oppeppertje nodig? Van deze kleine dingen word je meteen vrolijk.

Dit zijn de kleine dingen waar je vrolijk van wordt

Heb je een snel oppeppertje nodig? Van deze kleine dingen word je meteen vrolijk. 

Luister naar vrolijke muziek

En geloof dat het echt verschil maakt. Uit onderzoek blijkt dat je stemming een boost krijgt als je naar vrolijke deuntjes luistert, zolang je ook echt gelooft dat het werkt.

Stop even om aan de bloemen te ruiken

Bloemen zijn mooi, maar dat is niet de enige reden waarom we blij van ze worden. Volgens de Rutgers University heeft hun geur net zo'n sterk effect.

Doe goede dingen

Karma is real. Als je de moeite neemt om elke dag drie aardige dingen te doen, kunnen depressiesymptomen met 94 procent verminderen.

Denk terug aan je prestaties

Als we herinneringen oproepen, weet onze geest weer hoe we ons op dat moment voelden. Denk dus terug aan het moment dat je kind geboren werd of aan je eerste date met je huidige vriend. Wedden dat je humeur zo weer goed is?

Lach!

Glimlach, ook al is dat het laatste wat je nu wil doen. Als je jezelf dwingt om te lachen, word je uiteindelijk ook vrolijker. Dat geldt trouwens ook omgekeerd. Niet te veel fronsen dus!

Weg van dat scherm

Het beste is om af en toe tien minuten een pauze te nemen van al je schermen, ja ook je mobiel. Op ieder moment dat het kan. Zo laad je jezelf weer op.

Wees sociaal

Geld maakt niet gelukkig. Echt niet. Uit onderzoek blijkt dat rijke mensen minder vrolijk zijn, omdat hun werk vaak boven sociale contacten gaat. Zorg dat je jezelf zo veel mogelijk omringt met vrienden en familie. We hebben allemaal minstens één goede relatie met iemand nodig.

Knuffel iemand

Een knuffel maakt alles goed. Tijdens het knuffelen komt er oxytocine vrij, een feelgood hormoon dat stress vermindert en je humeur een boost geeft.

Beweeg meer

We herhalen het duizend keer: bewegen is ontzettend goed voor je. En nee, je hoeft echt niet elke dag te sporten. Als je maar regelmatig beweegt, ook al is het maar dertig minuten. Een workout kan je humeur écht verbeteren.

Ga naar buiten

Uit een studie blijkt dat twintig minuten buiten zijn, als het goed weer is, niet alleen je humeur een boost geeft, maar ook je geheugen verbetert.

Lees ook:

Bron: goodhousekeeping.com