Zo blijf je de hele dag energiek

Wil jij energiek zijn van het moment dat je wakker wordt tot het moment dat je gaat slapen? Goed nieuws: dat kan! En het is niet zo moeilijk als je de

Zo blijf je de hele dag energiek

Wil jij energiek zijn vanaf het moment dat je wakker wordt tot het moment dat je gaat slapen? Goed nieuws: dat kan! En het is niet zo moeilijk als je denkt. Met deze zeven kleine aanpassingen kom je al een heel eind.

Begin de dag met fruit en groenten

Mocht je het nog steeds niet weten: het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. En we hebben allemaal meer groenten en fruit nodig. Als je die dus toevoegt aan je ontbijt begin je je dag meteen met energie. Bovendien bevatten ze veel proteïnen en vezels.

Eet elke maaltijd proteïnen

Proteïnen zorgen ervoor dat je lange tijd genoeg hebt en dus geen dip krijgt. Voeg bijvoorbeeld wat noten toe aan je havermout of een hardgekookt ei aan je rauwkost.

Houd je aan een routine

Eigenlijk willen we gewoon doen en eten wat we willen. Maar jezelf dwingen om vroeg op te staan zodat je nog een smoothie kan maken of elke avond rond dezelfde tijd naar bed gaan, versterkt goed gedrag. En dat zorgt ervoor dat je kalm de dag doorkomt. Maak dus voor jezelf een schema dat je helpt om gezond te leven, ook al moet je daarvoor vroeg opstaan.

Neem je sportkleding mee naar je werk

Een workout kalmeert ons, maakt ons wakker en geeft onze hersenen een boost. Maar er tijd voor vinden, lijkt soms erg lastig. Om er voor te zorgen dat je voor de sportschool kiest in plaats van die after work borrel kun je beter je sportkleding meenemen naar je werk. Zo dwing je jezelf voor de gezonde optie te kiezen.

Drink genoeg water

Je lichaam functioneert niet zoals het zou moeten als je te weinig vocht binnenkrijgt. We denken ook vaak dat we honger hebben in plaats van dorst en gaan daardoor te veel eten.

Laat je af en toe verleiden

Natuurlijk wil je een gezonde levensstijl hebben, maar zorg dat het geen obsessie wordt. Af en toe mag je dus wel eens een hamburger eten. Als je er maar voor zorgt dat alles in balans blijft.

Word wakker met de zon

Slaap is erg belangrijk, maar laten we eerlijk zijn: die zeven tot acht uur in ons drukke schema inplannen, is vaak onmogelijk. Je moet daarom je bedtijd resetten. Probeer je aan het daglicht te houden: als het licht is doe je activiteiten, als de zon ondergaat ga je slapen.

Lees ook:

Bron: Women's Health