Nederlanders zijn dol op drop!

Nederlanders zijn dol op drop. Het is ook een lekker en verantwoord tussendoortje! Zoet of zout. En wist je dat Katja's dropassortiment volledig veggi

Nederlanders zijn dol op drop!

Nederlanders zijn dol op drop. En laten we eerlijk zijn, het is ook een lekker tussendoortje! Zoet of zout. En verantwoord. Helemaal nu we weten dat Katja's dropassortiment volledig veggie is. Dus drop zonder dierlijk gelatine en zonder natuurlijke kleur- en smaakstoffen. Verantwoord en duurzaam snoepen, dat smaakt naar meer!

Klinkt misschien gek, maar drop is zeker geen Nederlandse uitvinding. Dat zou je wel denken, aangezien Nederland grootverbruiker is. 80% van de Nederland bevolking eet wel eens drop. Dat komt neer op zo'n 32 miljoen kilo drop per jaar! Maar drop is ouder dan Nederland. De Grieken en Romeinen gebruikten drop al tegen hoest en maagzweren. En door de eeuwen heen zijn steeds meer ingrediënten toegevoegd aan het zoethoutextract wat in de klassieke oudheid genuttigd werd, zodat je vandaag de dag de welbekende Jojo's en Katjesdrop hebt.

3x Gezond

Te veel drop is natuurlijk nooit goed. Het Voedingscentrum adviseert maximaal 100 gram drop per dag, waar bijna 80% van de dropeters zich aan houdt. Maar drop is gezonder dan je denkt.

  1. Wist je bijvoorbeeld dat drop, of het nu een Kokindje of Katje is, het stofje glycyrrhizol A bevat? Dat is een stof die bacteriën die gaatjes veroorzaken remt.
  2. En dat een dropje ook heel goed werkt tegen verkoudheid of keelpijn (en ja, ook maagzweren en hoesten ? die Romeinen en Grieken gebruikten het niet voor niets!)
  3. Daarnaast wordt het product an sich ook steeds beter. Zo is Katja is als sinds 2012 bezig om al haar producten zonder dierlijke gelatine te maken. Hun hele assortiment is nu dan ook ‘veggie’ (te herkennen aan het 'I love Veggie logo')! Verder wordt het gehele assortiment (dus van Kokindjes tot de Zure Matjes) gemaakt met natuurlijke kleur- en smaakstoffen. We willen allemaal gezond(er) leven, maar af en toe snoepen moet kunnen!

Meer info: Katja.nl

Vrouwen zijn dol op drop!

Wist je dat vrouwen meer drop eten dan mannen? Geen wonder dat ex-Bond Girl Famke Jansen haar hondje Licorice genoemd heeft, want als er iets is wat de actrice mist uit Nederland, dan is het wel drop.

#famkejanssen #famkefatale

Een foto die is geplaatst door Famke Janssen (@shadesofjeangrey) op

Maar ook onze Oosterburen zijn ze er dol op. De hertogin van Cornwall, Camilla Parker Bowles eet bijvoorbeeld liever een Katje, dropveter of Oerie (zie foto) dan de welbekende Engelse drop (voor het eerst geproduceerd in Sheffield, ergo de naam).

Lees ook:

Bronen: Voeding & Visie, Katja.nl