Bedrogen worden heeft een voordeel

Het is moeilijk om te geloven op het moment dat het gebeurt. Maar bedrogen worden heeft een voordeel. We worden er slimmer van én zelfzekerder.

Bedrogen worden heeft een voordeel

Het is moeilijk te geloven op het moment dat het gebeurt. Maar bedrogen worden heeft zowaar een voordeel. Dat blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek. 

De Binghamton University en University College London vroegen aan 5.705 mensen uit 96 verschillende landen om een cijfer te geven aan de pijnlijkheid van hun break-ups. 10 was ondraaglijk, 0 helemaal niet pijnlijk. En wat bleek (niet heel onverwacht)? Vrouwen vinden break-ups veel pijnlijker dan mannen.

Nog iets wat we wel verwacht hadden. Vrouwen moeten hun emoties uiten. Ze moeten huilen en erover praten met vriendinnen. En dat is juist goed op de lange termijn! Vrouwen zullen zo namelijk sneller over een break-up heen zijn dan mannen.

Hogere emotionele intelligentie

Maar wat heeft dit te maken met bedriegen? Wel, uit het onderzoek blijkt dat mannen én vrouwen uiteindelijk een positieve terugslag hebben nadat ze bedrogen zijn. Vrouwen ontwikkelen een hogere emotionele intelligentie, mannen ontwikkelen sterkere eigenschappen.

Vrouwen zullen in de toekomst sneller signalen oppakken van overspel en zich bewuster zijn van hoe andere vrouwen met hun partner omgaan. Bovendien krijgen ze meer zelfvertrouwen en zijn ze onafhankelijker in hun nieuwe relatie.

Relatie met bedrieger geen succes

En dan nog een extra leuk nieuwtje! Uit het onderzoek blijkt ook dat vrouwen die de man van een andere vrouw inpikken, geen succesvolle relatie met deze man zullen hebben. Dus aan alle dames die bedrogen zijn: you win big time!

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Bron: goodhousekeeping.com