Waarom bruidsmeisjes dezelfde jurk dragen

Als je een bruidsmeisje bent geweest of er binnenkort een bent, weet je hoe pijnlijk het is: een jurk vinden die alle meisjes kunnen dragen. Maar waar

Waarom bruidsmeisjes dezelfde jurk dragen

Als je onlangs een bruidsmeisje bent geweest of binnenkort een bruidsmeisje bent, weet je hoe pijnlijk het is: een jurk vinden die alle meisjes kunnen dragen. Ook al hebben jullie allemaal een ander lichaamstype, verschillende huidskleur en haarkleur én een andere smaak. 

Maar ja, je eigen smaak maakt in dit geval natuurlijk niks uit, want je bent 'maar' een bruidsmeisje. Heb je je ooit al eens afgevraagd waarom deze traditie er is? Wel, volgens Mental Floss stamt de echte reden uit de oude Romeinse tijd toen bruidsmeisjes niet alleen alle vier dezelfde jurk droegen, maar ook dezelfde als de bruid.

Boze geesten en exen

Rond die tijd werden bruidsfeestjes een ding. Niet omdat de bruid zich per se wilde omringen met haar beste vriendinnen, maar met afleidingen. Bruiloften werden in die tijd lastig gevallen door boze geesten en de exen van de bruid en dat was natuurlijk een groot probleem voor het koppel. De bruidsmeisjes waren dan ook bedoeld om de boze geesten en exen op het verkeerde spoor te zetten. Lang genoeg zodat ze in de echt verbonden waren voordat er iemand kon ingrijpen of kwaad kon doen.

Dus, de volgende keer dat je gevraagd wordt om allemaal dezelfde jurk te dragen als bruidsmeisjes: bedenk dat niemand van een verstoorde bruiloft houdt.

Lees ook: 6 hardnekkige haarmythes

Bron: goodhousekeeping.com