De pil kan minder betrouwbaar zijn op vakantie en dit is waarom

Goed opletten dus.

Pil minder betrouwbaar vakantie

Wist je dat de pil minder betrouwbaar kan zijn op vakantie? Ja, echt waar. En dit is waarom.

Vergeten

Je waant je in een zonovergoten oord, je nipt van dat heerlijke wijntje en met een blij vakantiegevoel ga je naar bed. Maar verduld, de volgende ochtend schiet je opeens te binnen dat je de pil vergeten bent. Als je op vakantie bent hebben velen zo’n ander ritme dan thuis, dat het slikken van de pil weleens wordt vergeten. Ook als je naar een andere tijdszone vliegt en een behoorlijke jetlag hebt, is het soms lastig om te bepalen wanneer je ook alweer de pil moet nemen. Als je er op tijd achter komt dat je de pil bent vergeten (12 uur nadat je de pil gewoonlijks in zou nemen) is er nog niks aan de hand als je de pil dan nog slikt. Ben je echter te laat? Dan is het raadzaam om voorbehoedsmiddelen te gebruiken als je van bil gaat. Bovendien is het verstandig om altijd de bijsluiter goed te lezen en doe je er goed aan om bij twijfel je apotheek te raadplegen.

Eetgewoontes

Niet alleen is je ritme op vakantie vaak anders, ook je eetpatroon gaat vaak op de schop. En ook dat kan risico’s met zich meebrengen. Zo heeft Nederland behoorlijk strenge regels betreft de verkoop van diverse levensmiddelen in vergelijking tot sommige andere landen. Daardoor kun je in het buitenland soms sneller risico lopen op het binnen krijgen van bacteriën door middel van voeding of zelfs een voedselvergiftiging oplopen. Als het drinkwater niet goed is gereinigd, kun je soms meer uren doorbrengen op het kleine kamertje dan je zou willen. Als je diaree krijgt of je eten niet binnen kunt houden, vier uur nadat je de pil hebt ingenomen, is de kans vrij groot dat je lichaam de pil niet volledig heeft opgenomen. Daarom is het verstandig om een paar uur later alsnog een nieuwe pil te slikken als de misselijkheid een stuk minder is.

Ziek

Moet je onverhoopt een huisarts bezoeken in het buitenland omdat je ziek bent geworden? Dan is de kans groot dat hij of zij je antibiotica voorschrijft. Sommige antibiotica hebben invloed op de werking van de pil. Schrijft de arts je daarom antibiotica voor, meld dan altijd dat je de pil slikt.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock

Lifestyle
  • Dingen voor Vrouwen
  • iStock