Eetdagboekje Foodness-blogster Claartje Schröder

Wie zitten er eigenlijk achter onze favoriete healthblogs? En wat eten die bloggers zelf? Dit eet Claartje Schröder van Foodness.nl zoal gedurende de

Eetdagboekje Foodness-blogster Claartje Schröder

Wie zitten er eigenlijk achter onze favoriete healthblogs? En wat eten die bloggers zelf? Happy in Shape zoekt het uit! Deze week het eetdagboekje van Claartje Schröder van Foodness.nl (Tip: lees het interview hier).

Ik gooi altijd alle restjes groente en fruit uit de koelkast in mijn smoothie!

Maandag

  • Ontbijt: Ik word wakker met ontzéttende trek. Ik eet een bak kwark met een peer, kaneel en 75 gram spelt cruesli. Een uur later smeer ik twee geroosterde boterhammen met Nutella.
  • Lunch: Omdat ik op locatie ben voor video-opnames eet ik wat de catering verzorgt: twee croissants en een groene salade.
  • Diner: Ik ben kapot en te lui om te koken. Avondeten bestaat daarom uit kwark, appel, cruesli en wat in stukjes gehakte chocola. Dit is niet mijn beste dag, food wise.

Dinsdag

  • Ontbijt: Twee geroosterde volkoren boterhammen met avocado en een snufje himalayazout. Ik drink de hele dag door liters groene thee ? all day, every day.
  • Lunch: Hüttenkäse, tomaat, een gekookt ei en twee volkoren crackers.
  • Tussendoor: Kop filterkoffie buiten de deur. Daarna een appel en twee notenreepjes van 'just nuts' die ik opgestuurd kreeg (oh, the life of a foodblogger!). Om 19u volg ik een les hot pilates bij Absolute Yoga.
  • Diner: Gegrilde paprika en courgette met tomaat en geitenkaas uit de oven. Erbij een zuurdesembroodje dat ik ook even mee rooster onder de grill, met wat geitenkaas en honing erover. Daarna nog een cracker met pindakaas en wat schijfjes appel erop.

Woensdag

Voor het ontbijt loop ik 10km hard - een perfect begin van de dag!
  • Ontbijt: Magere kwark met een halve banaan en muesli.
  • Lunch: Hüttenkäse, tonijn uit blik en appel. Na een uur heb ik alweer trek en eet ik bijna 200 gram notenmix leeg van de Body & Fitshop met o.a. pinda’s, goji bessen, moerbijen, cashewnoten en amandelen.
Nu zit ik bomvol en kan ik niet meer bewegen.
  • Tussendoor: Een blikje cola light. Ja sorry, dat vind ik dus echt heel lekker.
  • Diner: Ik maak een recept voor Foodness.nl: 'fusion' sushi met komkommer, avocado en hummus (zie foto).

Donderdag

 

  • Ontbijt: Een groene smoothie met proteïnepoeder, water, een banaan, handje spinazie, cacao en cacao nibs. Eroverheen: wat kokosschaafsel.
  • Tussendoor: Een appel en handje rauwe amandelen.
  • Lunch: Roerei van 2 eieren met feta en lenteui. Erbij een halve avocado met himalayazout.
's Middags volg ik een les hot yoga.
  • Diner: Twee tortizza's ('pizza' met een volkoren tortilla als bodem) met tomatenpuree, champignons, paprika en mozzarella als topping. Ik maak er twee extra (dubbelgeklapt, dus de tortizza calzone) voor mijn lunch van morgen (zie foto hieronder).
Ik werk ’s avonds nog even verder en heb voordat ik het door heb een halve reep chocola met fudge en brownie stukjes van Johnny Loco opgesnoept. Oeps.

Vrijdag

  • Ontbijt: Wederom een smoothie, nu met proteïnepoeder, sinaasappel, peer en een paar overgebleven gekookte wortelen van vorige week. Ik gooi altijd alle restjes groente en fruit uit de koelkast in mijn smoothie! Als topping wat granaatappelpitjes en zonnebloempitten.
  • Lunch: Lunch is de tortizza van gister, die ik dubbelgevouwen als tortizza calzone even opwarm tussen het tosti grill apparaat op mijn kantoor.
  • Diner: 's Avonds eet ik met vriendinnen en zijn er foccacio brood met hummus en tapenade, gevulde portobello's met Hüttenkäse en verschillende kaasjes. Ik drink 3 glazen witte wijn.

Zaterdag

  • Ontbijt: Voor mijn ontbijt ren ik naar de yogaschool voor een lesje hot yoga. Daarna ontbijt ik lekker uitgebreid met banaan-ei pannenkoekjes met kokosschaafsel en honing.
  • Lunch: Omdat ik laat en veel heb ontbeten zit ik vol tot het avondeten, dus lunch is een cappuccino.
  • Diner: 's Avonds komt mijn zusje eten en maak ik een nieuwe creatie: een quiche met een bodem van zwarte rijst en olijfolie, met een vulling van ei, feta, gegrilde paprika en basilicum. Lekker!
  • Snack: Daarna nog een stukje pure chocola, een cracker met pindakaas en liters thee.

Zondag

  • Ontbijt: Twee geroosterde volkoren boterhammen; eentje met pindakaas en plakjes banaan, de ander met avocado.
  • Lunch: Lunch is een tom kha kai soep buiten de deur, en daarna een appel. Ik volg 's middaga een pilatesles en beland daarna in de kroeg: twee biertjes en bitterballen zijn het gevolg.
  • Diner: 's Avonds plof ik op de bank en maak ik een makkelijk soepje: pastinaak met zoete aardappel, gember en kurkuma. Even koken in bouillon, blonderen, klaar. Daarna nog twee volkoren crackers met kaas.

Bekijk ook de eetdagboekjes van blogsters als Claudia Weiss, Daisy Oppelaar, Barbara Schriek en Esmee Noelle van Rijn.

Beeld: privébeeld Claartje Schröder