Zó breng je parfum aan

Hoe irritant is het als je 's ochtends parfum aanbrengt en je bij de lunch al niets meer ruikt? Zó breng je parfum aan.

Zó breng je parfum aan

Hoe irritant is het als je 's ochtends parfum aanbrengt en je bij de lunch al niets meer ruikt? Soms ligt het aan een slechte parfum of zweten, maar meestal breng je het gewoon verkeerd aan. Zó breng je parfum aan.

Volgens een expert van de Britse parfumwinkel Penhaligon is dit de meest gemaakte fout: parfum aanbrengen op je polsen en ze dan tegen elkaar aan wrijven:

Rubbing the fragrance starts the evaporation process, so the fragrance won't last as long if you do this. Instead spray twice onto the wrists, the chest and the back of the neck and leave to dry.

Parfum aanbrengen op de borst creeërt lekkere parfumwolkjes gedurende de dag, terwijl het aanbrengen op de polsen goed is als je je handen beweegt tijdens het spreken. Als je parfum aanbrengt op de achterkant van je nek zal iedereen je ruiken als je voorbij loopt. Je kunt het ook aanbrengen op de achterkant van je knieën als je een rok of jurk draagt.

Parfum blijft bovendien beter zitten op een huid die goed ingesmeerd is met een vochtinbrengende creme:

Dry skin absorbs the moisture in perfume, which evaporates the perfume off the skin.

Hoe kies je de juiste geur?

1. Als het een witte bloemengeur is: die kunnen heel sterk zijn, dus breng niet te veel aan. Frisse citrusgeuren mogen dan weer meerdere keren per dag aangebracht worden.

2. Als je wakker wil worden: kies voor een citrusgeur. 's Avonds vervang je deze door een verleidende Oosterse geur.

3. Als je aan het testen bent in de winkel: spray je parfum ongeveer tien centimeter van je huid vandaan of spray het op een papieren staafje om te veel alcohol te vermijden.

Bron: goodhousekeeping.com