Hier wordt je haar vet van

Moet jij iedere dag je haar wassen omdat het zo vettig is? Hier wordt je haar vet van, nu op Happy In Shape.

Hier wordt je haar vet van

Moet jij iedere dag je haar wassen omdat het zo vettig is? Misschien moet je eens op zoek gaan naar de oorzaak van het probleem in plaats van maar te blijven wassen, elke dag je haar wassen is namelijk helemaal niet nodig. Hier wordt je haar vet van:

1. Je raakt het te veel aan. Als je telkens met je haar speelt, komen er oliën van je vingertoppen op je lokken.

2. Je wast het te veel. Ja, je wast je haar om het vet weg te krijgen, maar het helpt niet. Shampoos kunnen de natuurlijke oliën op je hoofdhuid verwijderen en daarom produceren ze meer oliën om ze te vervangen. Probeer je om de dag te wassen of twee tot drie keer in de week.

3. Je gebruikt te veel conditioner. Als je een conditioner gebruikt die te zwaar is voor je haar, kan dat schadelijk zijn. Zeker als je het product niet goed uitspoelt, dan worden je lokken vettig. Breng alleen conditioner aan in de puntjes, niet op je hoofdhuid.

4. Je borstelt het te veel. Dit kan de olieproductie stimuleren. En ja, in het begin kan je haar er glanzend uitzien, maar uiteindelijk wordt het vettig.

5. Je gebruikt een vieze borstel. Er blijft van alles hangen in je haarborstel: producten, stof... Zorg dat je hem regelmatig schoonmaakt.

6. Er zitten te veel haren in je borstel. Stel je voor: je hebt je haar net gewassen, maar je kamt je haar met een borstel waar nog vettige haren inzitten... Juist. Dan kun je weer helemaal opnieuw beginnen. Just saying. 

7. Je gebruikt de verkeerde producten. Kies voor producten die echt bij jouw haarsoort passen. Ga voor lichte producten en vermijd die waar 'shine' of 'moisture' op staan.

Bron: goodhousekeeping.com