5 douchefouten

5 douchefouten die bijna iedereen maakt. Nu op Happy In Shape!

5 douchefouten

5 douchefouten. Die bijna iedereen maakt. Ja echt! Douchen lijkt misschien simpel, maar aangezien het een vaste routine is, maak je waarschijnlijk onbewust steeds dezelfde fouten.

1. Het water is te heet. Last van een droge, jeukende huid? Waarschijnlijk douche je dan te heet. Als er veel stoom vanaf komt, is dat een teken dat je te warm doucht.

2. Je gebruikt een te harde zeep. Je wrijft namelijk zo de natuurlijke oliën van je huid en die beschermen je nu juist tegen het warme water. Als je een gevoelige huid hebt, kun je het beste voor een geurvrije zeep kiezen die rijk is aan moisturizers.

3. Je scrubt te hard. Het water doet zijn werk zelf wel. Zelfs als je veel gezweet hebt tijdens het sporten, hoef je niet hard te wrijven. Je huid bevat namelijk ook goede bacteriën en die wrijf je er zo allemaal af.

4. Je maakt je scheermesje niet schoon. Scheermesjes bevatten veel huidbacteriën, daarom moet je het iedere keer voordat je het gaat gebruiken, schoonmaken met warm water. Als je dat niet doet, heb je meer kans op infecties.

5. Draag slippers. Tenminste, als je doucht in gemeenschappelijke douches zoals die van een zwembad.

Bron: health.com