Dit moet hij eten

Dit moet hij eten: bessen en citrus vruchten. Waarom? Lees het op Happy In Shape. We verklappen een ding: het heeft met je seksleven te maken...

Dit moet hij eten

Dit moet hij eten: bessen en citrus vruchten. Volgens een studie die gepubliceerd werd in The American Journal of Clinical Nutrition kunnen deze vruchten helpen om de kans op erectieproblemen te verminderen.

Drie ingrediënten

De University of East Anglia en de Harvard University onderzochten het dieet van 25.000 mannen en vroegen hen hoe makkelijk ze een erectie konden krijgen en hoe lang deze bleef. Iedere vier jaar werden de mannen opnieuw onderzocht. 35.6% kreeg uiteindelijk erectieproblemen.

De mannen die echter een dieet volgden dat rijk was aan drie bepaalde ingrediënten (anthocyanen, flavones en flavanones) hadden hier echter minder last van. Deze ingrediënten zitten in aardbeien, blauwe bessen, appels, peren, citrus vruchten en rode wijn. Ook vijf uur per week wandelen voorkomt erectieproblemen. En een combinatie van die twee is helemaal goed!

Lichaam, geest én seksleven

De voordelen waren het grootst bij jonge mannen, maar het eten van deze vruchten kan mensen van alle leeftijden helpen. Ze boosten namelijk ook de gezondheid van het hart. Bovendien helpen bessen en rode wijn ook tegen dementie en houden ze je hersenen gezond.

Fruit eten dus! Het is goed voor je lichaam, geest én seksleven. 

Bron: goodhousekeeping.com