Dit zijn eigenlijk ook gewoon een soort van superfoods

Er zijn tal van producten die nooit de naam superfood gekregen hebben, maar deze zeker wel verdienen, omdat het eigenlijk ook een soort van superfoods

Dit zijn eigenlijk ook gewoon een soort van superfoods

Chiazaad, lijnzaad, goji bessen, rauwe cacao poeder, macapoeder, acai bessen, allemaal superfoods die ineens booming zijn. Natuurlijk, wij houden er ook van sommige door onze smoothies te mengen. Maar naast deze ‘bijzondere’ superfoods zijn er tal van producten die nooit de naam superfood gekregen hebben, maar deze zeker wel verdienen, gewoon, omdat het eigenlijk ook een soort van superfoods zijn. Happy in Shape zet de meest ‘gewone superfoods’ voor je op een rijtje.

Spinazie

Wat zit erin? Vitaminen, mineralen, antioxidanten, vezels en luteoline. Van dit laatste stofje wordt gezegd dat dit het risico op kanker kan verlagen. Net als andere groente zit in spinazie weinig calorieën, dus het is volkomen dieetproof.

Avocado

Wat zit erin? Eiwitten, vet. Maar de goede vetten! Werkt goed voor de hersenen, je hart, bloeddrukverlagend, ondersteunt je zicht, werkt ontstekingsremmend én is goed voor de ouder wordende huid. Daarnaast is ‘ie ook nog eens super licht verteerbaar en geeft hij veel energie: goed voor de fanatieke sporters onder ons. (Tip: dit recept van Beaufood.nl)

Rode bieten

Wat zit erin? Magnesium, kalium, foliumzuur en vezels. Daardoor verminderen ze het risico op hartklachten en verbeteren de stofwisseling. Ook wordt er beweert dat ze helpen je cholestrol onder controle te houden.

Walnoten

Wat zit er in? Antioxidanten, Omega 3 vetten, vitamine E, eiwit, vezels, vitamine B6. Dus? Omdat er veel vet in zit zijn mensen bang aan te komen als ze dit eten. Maar onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die regelmatig noten eten een lager lichaamsgewicht en slankere taille hebben dan mensen die noten mijden. De antioxidanten die erin zitten zijn ook weer voor de sporters onder ons positief: dit kan ervoor zorgen dat je sneller herstelt na een zware spiertraining.

Boerenkool

Wat zit erin? Vitamine K, A, C, B1,2,3,6,11 (foliumzuur). Ook zit er veel mineralen, calcium en magnesium in. Boerenkool zou zelfs verschillende kankersoorten kunnen voorkomen.

Wil je meer weten over de werking van vitamines en mineralen? Lees dan dit artikel.