Dit moet je doen als je uit de douche komt

Dit moet je doen als je uit de douche komt: in de spiegel kijken. Echt waar, hoe eng het ook lijkt, het helpt je om van jezelf te leren houden. Go for

Dit moet je doen als je uit de douche komt

Dit moet je doen als je uit de douche komt. De feestdagen zijn voorbij en iedereen is druk bezig met het waarmaken van zijn of haar goede voornemens: gezonder eten, meer slapen en meer sporten. Super goed voor je lichaam natuurlijk, maar vergeet ook je mentale gesteldheid niet! Vanaf nu is het eerste wat jij doet als je uit de douche komt: in de spiegel kijken.

Houden van jezelf

Bijna niemand doet het. Je wikkelt jezelf liever meteen in een warme handdoek, toch? Zo kun je de spiegel lekker negeren. Want naar jezelf kijken terwijl je naakt bent en al je negatieve puntjes ziet... Dat doen we nu eenmaal niet zo graag. Volgens sommige psychologen zorgt dit negeren er echter voor dat het nog moeilijker is om van ons lichaam te houden. Psycholoog en body image expert Sari Shepphird vertelde het volgende aan Yahoo Health:

We're kind of trained in our society to think about the ways we can improve upon ourselves. But the more we focus on our flaws, the more they're magnified — and then we're going to want to avoid looking at our bodies in general.

Ga de confrontatie aan

Daarom raadt Shepphird iedereen aan om elke dag naar je naakte lichaam te kijken in de spiegel en vijf dingen op te noemen die je mooi vindt aan jezelf. Zo leer je jezelf aan om je op je mooie delen te focussen in plaats van op je minder mooie. Want:

You're beautiful in your own unique way.

Wij gaan de uitdaging met onszelf aan! Doe je mee?

Bron: goodhousekeeping.com