Wie zitten er eigenlijk achter onze favoriete healthblogs? En wat eten die bloggers zelf eigenlijk? Happy in Shape zoekt het uit! Vorige week spraken wij met Esmee Noëlle van Rijn van workthates.nl (klik hier!). Deze week haar eetdagboek.
Zaterdag
- Ontbijt: Ik ontbijt iedere dag met Griekse yoghurt of kwark met superfoods en stiekem altijd een beetje hagelslag.
- Tussendoor: Tussendoor even 2 mandarijntjes, want ik ga met mijn beste vriendin een yogalesje volgen bij De Nieuwe Yogaschool. We doen voor het eerst yin-yoga en het was heerlijk rustgevend!
- Lunch: Na de yogales gaan we gezellig lunchen bij de Hutspot. Ik ga voor brood met dadels, geitenkaas en 2 plakjes bacon uit de oven.
- Snack: Thuis heb ik nog trek en eet ik een blokje pure chocola en een banaan.
- Diner: Vanavond moeten we inpakken bij mijn vriend, want morgen komt hij bij mij wonen! Hij maakt broccoli met kip en gebakken aardappeltjes. Ik eet er wel altijd mayonaise bij.
Zondag
- Ontbijt: Spannend, vandaag gaan we samenwonen! We eten heel fout in bed chocoladepepernoten als ontbijt en een uur daarna nog even een gekookt eitje.
- Lunch: Eenmaal verhuisd, maak ik havermout met een peer, kaneel en koekkruiden.
- Diner: 's Avonds bestellen we butter chicken met Naan brood, lekker makkelijk.
Maandag
- Ontbijt: Griekse yoghurt met whey crisps van Body & Fit shop en chia zaadjes
- Lunch: Mijn vriend is vandaag vrij en hij maakt als lunch twee Body & Fit pannenkoeken met banaan. Hij doet er nog nutella op, maar ik blijf braaf!
- Diner: Vanavond ga ik met m'n vriendin naar de voorstelling van Javier Guzman, dus van te voren eet ik de restjes butter chicken met rijst van gisteravond.
- Snack: Na de voorstelling nemen we nog een kop thee met Tony Chocolonely mini blokje.
Dinsdag
- Ontbijt: Griekse yoghurt, whey crisps, chia zaad en hagelslag.
- Snack: Ik heb eindelijk weer een sportschoolabonnement, dus na de training neem ik een eiwitshake van Fitshe. Mijn favoriete shake want hij is zonder gekke toevoegingen en zoetstoffen.
- Lunch: 's Middags komt m'n moeder in Amsterdam langs en gaan we in de Pijp lunchen. We eten eggs royale (zalm) bij de Wasserette en shoppen een beetje.
- Diner: Ik heb 's avonds zin in winterkost dus ik maak boerenkool met runderrookworst.
Woensdag
- Ontbijt: M'n standaard ontbijtje: Griekse yoghurt met chia, whey crisps en hagelslag.
- Lunch: Omdat ik een zakelijke bespreking heb met een vriendin, weet ik dat we geen tijd hebben om te lunchen. Dus ik haal bij Stach even een spelt koek en een dadelreep. Na de bespreking eten we heerlijke pompoensoep.
- Diner: Eenmaal thuis maak ik een recept uit het nieuwe kookboek van Chickslovefood: Marokkaanse ovenschotel met kikkererwten, aubergine en tomaatjes. Heerlijk en gezond!
Sent the BF on a mission: accomplished! #tonychocolonely ?? Een foto die is geplaatst door Esmée Noëlle (@esmeenoelle) op
Donderdag
- Ontbijt: The usual weer als ontbijt.
- Lunch: 's Middags ga ik bij een vriendin lunchen, we eten broodjes uit de oven met humus, tomaat en komkommer. Als toetje natuurlijk nog een broodje hagelslag. I love hagelslag!
- Diner: 's Avonds ga ik met vriendinnen wijn drinken en we nemen allemaal wat te eten mee. We eten pizza, komkommersalade en kaasjes met vijgenjam. Als toetje hebben we minigebakjes uit de Foodhallen.
Vrijdag
- Ontbijt: Griekse yoghurt weer!
- Lunch: Ik ben de hele dag thuis aan het werk dus ik maak havermout met peer, banaan en wat kaneel.
- Snack: Ik heb wel snel weer zin om te snaaien dus ik eet een energiereep. Na een uurtje krachttraining neem ik weer een Fitshe eiwitshake.
- Diner: Ik had beloofd te koken dus ik maak speltpasta met courgette en zalm uit de oven.