5 verkeerde dieetgedachten

Waarom is het zo moeilijk om gezond eten vol te houden? Omdat we simpelweg verkeerd denken over eten. Nu: 5 verkeerde dieetgedachten op Happy In Shape

5 verkeerde dieetgedachten

We weten heus wel wat we wel en niet mogen eten als we willen afvallen. En we weten ook wat wel en niet gezond is voor ons lichaam. Waarom is het dan zo ontzettend moeilijk om het vol te houden? Omdat we simpelweg verkeerd denken over eten. 5 verkeerde dieetgedachten:

1. 'Gezond voedsel eten, is een heel karwei.' Als je van gezond eten een levensstijl wil maken in plaats van een dieet moet je producten vinden die je echt lekker vindt en waarnaar je uitkijkt om ze te eten. Denk aan: avocado, groenten geroosterd in olijfolie, amandelboter, pure chocolade, hummus en seizoensfruit.

2. 'Ik zit niet vol na een gezonde maaltijd.' We zijn het eigenlijk gewoon gewend om ons te overeten. Daardoor hebben we een verkeerd idee over 'vol zitten'. Na het eten zou je je goed moet voelen, zo goed dat je kunt dansen of wandelen. Niet slaperig dus.

3. 'Eten maakt me blij.' We gebruiken eten om ons te binden, affectie te tonen, belonen, vieren en als emotionele comfort. Dat hebben we al van kinds af meegekregen en is moeilijk om uit ons systeem te krijgen. Natuurlijk is het helemaal niet erg om te genieten van een gezellig etentje, maar eten moet niet je belangrijkste blij-maker zijn. Als je geen honger hebt, hoef je niet te eten.

4. 'Ik heb niet genoeg tijd.' Gezond koken hoeft niet veel tijd te kosten. Probeer van tevoren al dingen klaar te maken en zorg dat je altijd gezonde producten in huis hebt, zodat je minder snel naar ongezonde dingen grijpt.

5. 'Het is te moeilijk om anders te zijn.' Als iedereen om je heen maar alles eet wat hij of zij wil, is het moeilijk om je aan je gezonde levensstijl te houden. Je voelt je dan al snel als een outsider. Probeer te denken aan de voordelen die je ondervindt van het gezond eten en hou vol. Laat je niet ompraten!

Bron: health.com