Offline zijn, 4 tips

Offline zijn, 4 tips. Want af en toe is het gewoon heel fijn en rustig om even niks te 'moeten'. Wij streven naar een gezonde geest in een gezond lich

Offline zijn, 4 tips

Offline zijn, 4 tips.

Eigenlijk zijn we nooit meer offline en door die constante stroom van informatie kun je jezelf kwijtraken.

Dat zegt De Stiltemaker Sharon Huisman in het interview dat te lezen is in de Happy In Shape die nu in de winkel ligt. Een zin die ons tot nadenken zette, want het lijkt ons inderdaad niet verkeerd om zo nu en dan eens offline te zijn en niets te 'moeten'. Met het toepassen van onderstaande tips heb jij straks veel meer tijd over om dingen te doen die er echt toe doen, zoals een romantische boswandeling maken of het uitproberen van een nieuw recept.

1. Lees en beantwoord je mails op vaste tijden

Bijvoorbeeld om negen uur 's ochtends en om half vijf 's avonds. Het is niet nodig om de hele dag bereikbaar te zijn, dat hebben we onszelf aangepraat.

2. Beperk de tijd die je besteedt aan het scrollen door je apps

Natuurlijk is het af en toe fijn om even gedachteloos op Facebook en Instagram te kijken, maar je verspilt er veel meer tijd aan dan je denkt. Spreek met jezelf af dat je alleen 's avonds na het werk je sociale media checkt. Wedden dat je helemaal niet zoveel mist dan je in eerste instantie dacht?

3. Kies een dag in het weekend uit waarop je volledig offline gaat

Natuurlijk moet je je telefoon niet de deur uit gooien, maar zet je wifi gewoon uit. Het is even doorbijten, maar je zult zien hoeveel tijd je over hebt en hoe relaxed jij maandag weer begint aan je werk. Zondag is toch niet voor niets een rustdag?

4. 's Nachts ben je offline

Punt. Je hebt je nachtrust hard nodig. Zorg dat je niet gestoord kunt worden en zet je telefoon dus uit of op stil.

Succes dames! We can do it!