Het plantaardige kookboek Deliciously Ella staat vol met heerlijke recepten. Eerder kon je haar verhaal al lezen, vandaag delen we één van deze recepten: appelcompote met frambozen. Eetsmakelijk!
Dit is voor mij een basisgerecht. Ik eet het vrijwel elke dag bij het ontbijt, want het past zo’n beetje bij alles, van pap, granola en chiapudding tot bananenbrood, geroosterd brood met amandelpasta en kaneelpancakes. Het is ook lekker om zo uit de kom te eten!
Ingrediënten voor 4 personen
2 rode appels, geschild, klokhuis verwijderd en grof gehakt
¼ tl kaneel
100 g diepvriesframbozen (of andere diepvriesbosvruchten)
2 el ahornsiroop
How to prepare
1. Verhit de appels met de kaneel en een scheutje water in een pan op middelhoog vuur. (Het water voorkomt dat het aanbrandt; voeg niet te veel toe, want uit de appels komt tijdens het verhitten sap vrij en de compote mag niet te vloeibaar worden.) Verhit de appels 20-25 minuten tot ze zacht zijn. Houd de pan wel in de gaten en roer af en toe. 2. Roer als de appels zacht zijn de diepvriesframbozen en ahornsiroop erdoor en verhit alles nog 10-15 minuten (prak de compote af en toe met de achterkant van een vork) tot de compote de gewenste consistentie heeft; hij dikt nog wat in als hij afkoelt. 3. Als de compote volledig is afgekoeld kun je hem 5-7 dagen in een luchtdichte doos in de koelkast bewaren.