Recept: chocoladetaartje met kersenchocoladejam

Yum!

chocoladetaartje

Oil & Vinegar komt in het kader van haar nieuwe feestcollectie met dit heerlijke recept. 

Verrassend chocoladetaartje

Chocoladeliefhebbers opgelet! Met dit recept van Oil & Vinegar heb je alvast het perfecte toetje voor de feestdagen.

Ingrediënten (voor 4 personen) 

150 g pure chocolade

50 ml Arbequina-Olijfolie

50 g Crema al Gianduia

4 eieren

40 g suiker

50 g Farina per Pizza

zeezout

1 pot Cherry Chocolate Jam

Zo maak je het

1. Smelt de pure chocolade samen met de Arbequina-olijfolie en Crema al Gianduia. Split twee van de vier eieren en meng twee eidooiers met de overige twee hele eieren en de suiker. Giet hierop het gesmolten chocolademengsel en roer er als laatste de Farina per Pizza en een snufje zeezout doorheen. 2. Smeer vier bakvormpjes in met een klein beetje Arbequina-olijfolie en verdeel daar het chocoladebeslag over. Laat de bakvormpjes met beslag vervolgens in de koelkast afkoelen. 3. Verwarm vervolgens een oven voor op 165 graden en bak de taartjes gedurende 8 minuten. Leg ze vervolgens op een bordje en serveer meteen met een flinke lepel Cherry Chocolate Jam.

Genieten maar!

Food
  • Oil & Vinegar