Op deze manier ga je het beste om met een verkoudheid op werk

Vervelend!

Lees ook

Bijna elk kantoor wordt op dit moment overspoeld met mensen die niezen, hoesten en loopneuzen hebben. Want: koud en nat weer. Maar hoe ga je om met een vervelende verkoudheid op werk?

1. Wees goed voorbereid

Zorg dat je zakdoekjes, neusspray, water en keelsnoepjes bij de hand hebt. Oh, en vergeet ook je make-up tasje niet, om eventueel je rode neus bij te werken. 

2. Probeer niet voortdurend te klagen

Als je besloten hebt om aan het werk te gaan, moet je je ook over alle ongemakken heen zetten. Je zal ongetwijfeld een zwaardere dag hebben, maar je moet jezelf en anderen er niet voortdurend aan herinneren dat je ziek bent.

3. Niezen

Zorg ervoor dat je altijd je mond bedekt als je niest en heb altijd een zakdoekje in de buurt. Enne, realiseer je dat je waarschijnlijk een paar keer achter elkaar gaat niezen.

4. Hoest voorzichtig

Omdat elke kriebel van een hoest kan eindigen in een hoestbui. Niets is zo vervelend als een rood gezicht, pijnlijke ribben en waterige ogen. 

5. Als je een hoestbui hebt, zoek dan zo snel mogelijk de dichtstbijzijnde uitgang

De volgende paar minuten zullen vervelend zijn. Probeer onopvallend je weg te vinden naar het dichtstbijzijnde toilet. En maak met niemand oogcontact, anders probeert deze persoon een gesprek met je aan te gaan terwijl je je best doet om het hoesten in te houden.

6. Snuit je neus niet in het bijzijn van anderen

Gebruik elke toiletpauze als excuus om je neus te snuiten. Neem de tijd om in de spiegel te kijken en medelijden met jezelf te hebben, voordat je dat laatste beetje snot wegveegt en teruggaat naar je bureau. Als je je zorgen maakt over de lange toiletpauzes die je neemt, kun je altijd beginnen met het snuiten van je neus als je het kantoor verlaat, zodat iedereen snapt wat je gaat doen.

7. Zorg ervoor dat je je neus snuit voor een presentatie

Het ergste van een verkoudheid is wanneer je zo verstopt raakt tijdens het praten dat je letterlijk niet meer kunt praten, dus probeer dat ten koste van alles te vermijden.

8. Wijs de vrijdagmiddagborrel niet af

Er zijn enkele studies (voornamelijk aan de Oregon Health and Science University en een aan de Vanderbilt University Medical Centre) die zeggen dat een matige consumptie van alchohol je immuunsysteem helpt bij het bestrijden van infecties – maar let wel op het woord matig. Wanneer al het andere faalt, neem dan een glaasje wijn. Een beetje drank zorgt ervoor dat de bloedvaten iets wijder worden, waardoor je slijmvliezen makkelijker met de infectie kunnen omgaan. Nou, als de wetenschap het zegt… 

9. Stop met je excuses aan te bieden

Het is nou eenmaal zo en je kan er niks aan veranderen. Iedereen heeft er wel eens last van, dus #nojudgementment.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook