doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Is het wel of niet slecht om achter je bureau te eten?

Doe jij vast ook weleens.
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
eten achter bureau

Ben jij iemand die tijdens lunchtijd 'even snel' achter je bureau eet, terwijl je nog wat dingen op je to do list afwerkt? Zeker nu je thuis bent is dat verleidelijker dan ooit, want je hebt geen collega's om mee te lunchen. Daarom ook de vraag: hoe slecht is het nu daadwerkelijk om achter je bureau te eten?

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

Slecht of niet?

Er is geen simpel antwoord op deze vraag. Lunchen achter je bureau is niet per se goed of slecht, zo blijkt uit onderzoek. 'Natuurlijk kun je stellen dat het slecht voor je ogen is om lang naar een beeldscherm te staren. Of dat het slecht voor het lichaam is als je de hele tijd stil zit, maar eten in de kantine doe je ook zittend', legt Guido Camps, onderzoeker humane voeding uit.

Nadelen

Het is dus niet per se slecht? Blijkbaar niet, maar als er achter het beeldscherm gegeten wordt, ben je wel sneller afgeleid, wordt er minder genoten van het eten en ook 'overeet' je sneller. Het allerbeste zou zijn om ergens in je eentje te eten, zonder afleiding, omdat op deze manier echt gefocust wordt op de maaltijd.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');