Zoveel uur per week zou je moeten sporten voor resultaat

Dat valt heel erg mee, nietwaar?

Sporten

Misschien train je nooit, maar misschien train je je ook wel drie keer in de week een ongeluk. Maar is het eigenlijk wel nodig om veel te sporten? En als je sport om resultaat te zien, hoeveel uur per dag moet je je dan in het zweet werken? Waarschijnlijk minder dan je denkt.

21 Minuten

Krijg jij al een paniekaanval bij het idee dat je iedere dag drie uur moet gaan hardlopen? Geen zorgen, je hoeft echt niet iedere dag uren te staan zweten om resultaat te zien. Sterker nog, je spieren hebben ook rust nodig, dus overdrijf het niet.

Op een dag zou je 21 minuten moeten bewegen. Dat is nog geen drie uur sporten in de week. Het bewegen hoef je natuurlijk niet in de sportschool te doen, maar neem de trap in plaats van de lift en ga op de fiets naar je werk. Een keertje hardlopen of een online buikspier-kwartier volgen kan ook geen kwaad.

Onderzoek

The New York Times heeft onderzoek gedaan naar hoe lang mensen sporten en hun gezondheid. Wanneer je vier of vijf keer meer beweegt dan de eenentwintig minuten op een dag heb je een overlijdensrisico die 39% lager is dan mensen die minder sporten. En dat is een héél groot verschil. Laat de auto dus maar staan als je naar de supermarkt gaat!

Fit
  • iStock