doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Kappers willen dat je stopt met het maken van deze 7 haarfouten

Maak jij je hier ook schuldig aan?
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-60fef01cbdfd7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fef01cbdfd7 img{#fig-60fef01cbdfd7 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-60fef01cbdfd7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fef01cbdfd7 img{#fig-60fef01cbdfd7 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-60fef01cbdfd7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fef01cbdfd7 img{#fig-60fef01cbdfd7 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-60fef01cbdfd7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fef01cbdfd7 img{#fig-60fef01cbdfd7 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Kapper fouten

Niets lekkerder (zeker na maanden lockdown) dan jezelf in de watten laten leggen bij de kapper. Als je de deur uit loopt voel je je als herboren, allemaal dankzij de kapper die jouw lokken onder handen nam. Doe haar of hem én jezelf daarom een plezier en maak je niet meer schuldig aan deze veelgemaakte fouten.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

Advies haarstylist

Aan online magazine Romper vertelt haarstylist Anthony King aan welke fouten je je niet meer schuldig moet maken. Volgens hem zijn er een paar fouten die mensen keer op keer maken en die kunnen je haar of jouw persoonlijke stijl op de lange termijn beschadigen. Hij raadt aan om de volgende dingen niet meer te doen, om het je hairstylist én jezelf zo makkelijker te maken.

1. Je stelt je kappersbezoekje te lang uit
'Mensen met lang haar willen hun haar zo lang mogelijk laten groeien, maar als je te lang wacht, zijn het de dode punten die alleen maar langer worden. Stylisten moeten daarom meer afknippen om het gezond te houden.' King raadt aan om regelmatig een bezoekje aan de kapper te brengen. Afhankelijk van hoe snel je haar groeit, kun je het beste elke zes tot acht weken langsgaan.

2. Je gaat voor een drastische verandering terwijl je daar helemaal nog niet klaar voor bent
Je lange lokken inruilen voor een kort pittig kapsel moet je alleen doen als je er écht klaar voor bent. King ziet in zijn salon dat mensen dit soort beslissingen nog weleens nemen wanneer ze emotioneel zijn. Een break-up kan bijvoorbeeld beïnvloeden dat mensen hun kapsel radicaal omgooien, terwijl ze dat eigenlijk achteraf helemaal niet wilden.

3. Je geeft je kapper volledige vrijheid
Alleen als je zeker weet dat je blij bent met wat je kapper met je lokken gaat doen, óf een echte waaghals bent, kun je hem of haar vrij spel geven. Ben je het type dat altijd met tegenzin naar de kapper gaat en achteraf een traantje laat omdat er een centimeter af is? Accepteer dan dat experimenteren misschien niet voor jou is. 'Heb je een bepaalde stijl in gedachten? Laat het dan aan je kapper weten', raadt King aan.

4. Je neemt aan dat je kapper nog wel weet wat je de vorige keer had
'Als je ergens een kruin hebt, herinner je kapper daar alsjeblieft aan', vertelt King. Volgens hem kun je je kapper daar beter aan herinneren dan hopen dat diegene het nog wel weet na je vorige bezoekjes. Zo voorkom je dat je opeens een kapsel hebt wat helemaal niet bij je haar past.

5. Je probeert het zelf
Met name dames die een pony hebben, zijn nog weleens geneigd zelf de boel even bij te knippen. Het groeit immers zo snel dat ze anders vaak naar de kapper moeten om het bij te werken. Maar juist mensen met een pony moeten het niet zelf doen, oordeelt King. 'Ga alsjeblieft naar je kapper als je een pony wilt. Elke gezichtsvorm is anders en een kapper weet precies hoe een pony het beste geknipt kan worden.'

6. Je wilt per se iets wat niet bij jouw haar past
'
Als je krullend haar hebt, gaat een stijle pony voor jou niet werken', vertelt King. Bepaald haar kan simpelweg een bepaald model niet hebben. De haarstylist raadt dan ook aan om daar niet tegenin te gaan. Vertrouw op de kennis van je kapper en wees niet eigenwijs.

7. Je komt met een foto aan
Een foto als voorbeeld van wat je mooi vindt is prima, maar verwachten dat het er bij jou precies hetzelfde uitziet niet. Jij hebt wellicht ander haar of een andere gezichtsvorm dan de persoon op de foto.

8. Je zegt niets
Als je ontevreden bent over je kapsel is het belangrijk om die ontevredenheid altijd uit te spreken. Ook kappers willen dat je de salon verlaat met een kapsel waar je tevreden over bent. Vind je iets dus niet mooi? Zeg het zodat er een oplossing bedacht kan worden.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');