Dit gebeurt er met je borsten als je thuiswerkt zonder beha aan

Beha-loos door het leven gaan zou juist veel voordelen hebben.

Nu je zoveel thuis werkt, geef jij je twee beste vriendinnen waarschijnlijk extra veel vrijheid. Want waarom een beha dragen als je daar geen zin in hebt, als je toch de deur niet uit hoeft? Enne, het zou nog voordelen voor je borsten hebben ook.

Natuurlijke borstlift

Krijg je sneller hangende borsten als je geen beha draagt? Volgens de Franse onderzoeker Jean-Denis Rouillon niet. Hij deed maar liefst 15 jaar lang onderzoek naar 320 vrouwen tussen de 18 en 35 jaar en concludeerde dat een beha helemaal geen musthave is, zoals velen denken. Beha-loos door het leven gaan zou juist veel voordelen hebben.

Rouillon kwam erachter dat de tepels van de vrouwen die geen beha droegen jaarlijks gemiddeld zeven millimeter omhoog gingen, vergeleken met vrouwen die wel een beha droegen. Deze 'natuurlijke borstlift' zou komen doordat het dragen van een beha de natuurlijke groei van het borstweefsel tegenhoudt. Door je borsten te ondersteunen met een beha, hoeft je lichaam minder van dit weefsel aan te maken met slappere borsten als resultaat.

Andere resultaten van het onderzoek waren dat vrouwen beter konden ademhalen, minder rugpijn hadden en een zachtere huid kregen.

Link tool: post not found

Disclaimer

De sportwetenschapper van University of Besançon benadrukt wel dat zijn kleine groep vrijwilligers geen representatie is van de vrouwelijke wereldbevolking. Daarvoor zou meer onderzoek gedaan moeten worden, met duizenden personen.

Ook waarschuwt de onderzoeker dat vrouwen nu niet massaal hun beha's weg moeten gooien. Hij kan niet garanderen dat vrouwen boven de 45 ook de voordelen zullen ervaren. 'Ik weet niet of dit ook zo is bij een vrouw van middelbare leeftijd met overgewicht en twee kinderen', zei hij in een interview. Hetzelfde geldt voor vrouwen met een grote cupmaat of overgevoelige borsten.

Verkeerde maat

Kortom, als jij geen beha wil dragen, dan doe je dat lekker niet. Het zal geen desastreuze gevolgen hebben voor je borsten, dus free the boobies! Ben je er niet klaar voor om beha-loos door het leven te gaan? Zorg er dan in ieder geval voor dat je altijd de juiste maar draagt. Een eerder onderzoek van de University of Portsmouth bewees namelijk al dat sommige vrouwen hun borsten beschadigen door de verkeerde maat beha te dragen.

Bron: Medical News Today, Libelle | Beeld: iStock

Laatste nieuws