10 Verrassende dingen waarvoor je Bio-Oil kunt gebruiken

Een heus wondermiddel, als je het ons vraagt.

Bio-Oil, wie kent het niet? Zwangere vrouwen zweren erbij om hun buik in te smeren tegen striemen. Maar de olie is voor nog veel meer verrassende dingen te gebruiken, wat je nooit hebt geweten. Lees je mee?

Wonderolie

Bio-Oil kun je voor pretty much alles gebruiken. Voor het voorkomen van acne littekens en het behandelen van een jeukende hoofdhuid tot als scheerolie en als highlighter. De olie is niet voor niks in maar liefst 11 landen het best verkochte product voor huidproblemen.

Enne, wist je dat de huidverzorgingsolie niet het enige product van Bio-Oil is? Het merk bracht dit jaar ook de Huidverzorgingsolie 100% Natuurlijk op de markt; net zo effectief en multifunctioneel als de originele olie, maar dan helemaal natural. Ook is er een Bio-Oil verzorgingsgel tegen een droge huid. Waar de meeste bodylotions grotendeels bestaan uit water, bestaat deze gel voor 97% uit werkzame stoffen. Meer info vind je hier.

Alle producten, van de olie tot de gel, zijn voor van alles en nog wat te gebruiken en gewoon bij de drogist te verkrijgen. Zorg er dus voor dat je altijd een flesje of potje van deze wonderolie in huis hebt. Komen ze:

1. Tegen striae, littekens en pigmentvlekken

Hier staat Bio-Oil bekend om: de effectieve behandeling van littekens en striae. Goed om striae te voorkomen, maar ook om de zichtbaarheid van bestaande striae te verminderen. Bijvoorbeeld na een zwangerschap, snel aankomen, veel groeien of hard trainen. Bij littekens kun je denken aan een litteken van een wond of operatie, maar ook van huidproblemen als acne of eczeem. Ook vermindert de olie de zichtbaarheid van pigmentvlekken op zowel een lichte, donkere, jonge of oude huid. De combinatie van plantenextracten, vitamines en het unieke ingrediënt PurCellin Oil™ zorgt ervoor dat de olie gemakkelijk diep in de huid doordringt om daar z’n werk te doen.

2. Als make-up remover

Geen make-up remover bij de hand? Of houd je er simpelweg van om weinig producten te hebben en die voor meerdere doeleinden te gebruiken? De olie is ook geschikt om je make-up mee te verwijderen. Masseer de olie met je handen over je gezicht en je veegt je maquillage er zo met een doekje of wattenschijfje vanaf. Nog even naspoelen met water et voila!

3. Tegen een droge huid

Of je nou random last hebt van droge plekjes op je huid of iedere winter schilferige benen hebt, Bio-Oil to the rescue! De olie zorgt voor een afgesloten laagje op de huid zodat het vocht niet uit de huid kan ontsnappen.

4. Om te scheren

Niets irritanter dan na het scheren rode bultjes of ingegroeide haartjes aantreffen. Gelukkig kan dat voorkomen worden met een goede scheergel óf Bio-Oil. Smeer de te scheren plek in met de olie en je scheermesje glijdt er zo overheen. Het resultaat is een gladde huid zonder sporen!

5. Voor je haarpunten

Waarom een haarolie kopen als je Bio-Oil in huis hebt? Perfect om die frizzy baby haartjes in toom te houden of in je haarpunten te smeren. Zowel op droog als op handdoekdroog haar aan te brengen voor een mooie glans. Omdat de olie droog is, worden je lokken niet vettig.

6. Als badolie

Een paar druppels Bio-Oil in je bad en je huid is zo zacht als een baby. Daarna insmeren is zelfs niet meer nodig!

7. Na een manicure

Net een manicure gehad? Dat wil je zo lang mogelijk genieten van je 'nieuwe' nagels. Droge nagels breken snel, dus dat moet je voorkomen. Dat doe je door je nagelriemen iedere dag even in te smeren met Bio-Oil.

8. Voor een summer glow

Jawel, Bio-Oil is ook te gebruiken als natural highlighter. Mix een druppel olie met je favoriete liquid bronzer or foundation en breng aan op je gezicht. Je zult zien dat je huid een prachtige natuurlijke glans krijgt. Je kunt ook nog een klein beetje op je jukbeenderen smeren in plaats van een highlighter.

9. Je make-up borstels reinigen

Als je make-up borstels er wat smoezelig uit gaan zien, is het tijd voor een goede reinigingsbeurt. Met Bio-Oil! Gewoon lekker schrobben zoals je normaal zou doen, maar dan met de olie in plaats van een speciale reiniger. Daarna aan de lucht laten opdrogen en je kunt weer even vooruit.

10. Tegen een jeukende hoofdhuid

Als je hoofdhuid erg droog is en daardoor jeukt, kun je een beetje Bio-Oil toevoegen aan je shampoo. Zo blijft je hoofdhuid gehydrateerd wat jeuk en loslatende hoofdhuid voorkomt.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Bio-Oil.

Beeld: Bio-Oil

Laatste nieuws