Tijd voor een kantoorhond: dit is waarom een viervoeter op werk zo positief is

Vertel het je baas!

kantoorhond

Hondenliefhebbers, opgelet! Een hond op kantoor is niet alleen heel gezellig, maar ook nog eens heel goed voor de werksfeer, blijkt uit onderzoek. Wij zeggen: naar je baas met dit nieuws!

De voordelen

Uit een studie van onderzoeksbureau iVox blijkt dat 1 op de 4 gezinnen thuis een hond heeft rondlopen. Hiervan noemt 9 op de 10 baasjes hun viervoeter een volwaardig lid van het gezin. Ze zouden zich door een hond gelukkiger en belangrijker voelen. Bovendien zal de hond ervoor zorgen dat ze zich nodig voelen. Allemaal leuk en aardig, maar wanneer je 40 uur per week op kantoor zit, dan zit je al die tijd zonder die trouwe viervoeter naast je. Of toch niet?

Kantoorhond

Sommige kantoren hebben er al één: een kantoorhond. Uit het onderzoek van iVox blijkt dat een hond op de werkvloer flink wat voordelen met zich meebrengt. Zo bleek dat de sfeer verbetert. Daarnaast worden de medewerkers gelukkiger, ervaren ze minder stress en hebben ze meer interactie met collega’s. Zo kan je af en toe even met je collega praten over hoe lief-ie is. En dat schept een band.

Regel het maar

Zie jij dit helemaal zitten? Overleg dit dan eerst even met je baas, aangezien het natuurlijk wel moet passen binnen de bedrijfscultuur. Check vervolgens of alle andere collega’s dit zien zitten en kies één eindverantwoordelijke voor de trouwe viervoeter. Wanneer er dan iets aan de hand is, heb je gelijk een duidelijk aanspreekpunt. Tot slot: vergeet niet te denken aan de nadelen. Een kantoorhond zorgt wellicht voor minder concentratie én het vergt extra werk zoals voeren, uitlaten en een extra keer stofzuigen. Succes!

Lifestyle
  • Tips en Weetjes
  • iStock