10 Tips voor een positieve mindset

Met deze tips zit je meteen een stuk beter in je vel.

Positieve mindset

Soms is het lastig om positief te blijven wanneer het lijkt of alles tegenzit. Met deze tips zit je meteen een stuk beter in je vel.

1. Voldoende beweging
Naast dat beweging goed is voor je lichaam, is het dat ook voor je geest. Wanneer je beweegt maak je namelijk endorfine aan, dat ook wel bekendstaat als het gelukshormoon. Dit stofje heeft een kalmerende werking en vermindert stress.

2. Dankbaar zijn voor wat je hebt
We zijn vaak geneigd om alleen maar te kijken naar de dingen die we niet hebben. Maar kijk eens naar wat je wél allemaal hebt! Denk bijvoorbeeld aan die goede vriendin, je familie, je leuke baan, et cetera. Wat voor jou vanzelfsprekend is, hoeft voor een ander niet zo te zijn.

3. Tijd doorbrengen met dierbaren
Door tijd te spenderen met de mensen van wie je houdt, krijg je vaak een goed gevoel. Zij geven je namelijk de bevestiging dat je erbij hoort en goed bent zoals je bent.

4. Focus op het nu
Het heeft helemaal geen zin om je constant druk te blijven maken om dingen die in het verleden zijn gebeurd. Ook door alleen maar in de toekomst te kijken, leef je niet in het nu en lukt het je dus ook nooit om nú gelukkig te zijn.

5. Neem voldoende tijd voor jezelf
Soms is het goed om je even terug te trekken en tijd met jezelf door te brengen. Reflecteer: ben ik tevreden met wat ik nu doe? Waar ik nu ben? Met wie ik nu om me heen heb? Wat wil ik nog veranderen?

6. Vermijd negativiteit
Probeer alle vormen van negativiteit uit je leven te bannen. Dus niet alleen je eigen negatieve gedachten, maar ook de negativiteit van anderen. Focus je op het positieve!

7. Meditatie
Door elke dag 10 minuten te mediteren, word je je bewuster van je gedachten en gevoelens, zonder er een oordeel over te vellen. Dit zorgt voor meer ontspanning en geluk in het dagelijkse leven.

8. Vergelijk jezelf niet met anderen
Het gaat erom dat je dingen doet waar je zelf blij van wordt. Dit heeft niets te maken met hoe andere mensen leven, want iedereen is anders en heeft andere behoeften. Wat de een gelukkig maakt, hoeft bij een ander niet hetzelfde gevoel op te roepen.

9. Lach!
Verschillende studies hebben aangetoond dat je door te glimlachen stress vermindert en de kans op geluk verhoogt. Zelfs een geforceerde glimlach kan wonderen doen.

10. Luister naar muziek
Door naar muziek te luisteren komt dopamine vrij in de hersenen. Dit stofje, dat ook vrijkomt bij seks of sport, zorgt voor een gelukkig gevoel. So turn up the music!

Lifestyle
  • Isa Bulthuis
  • iStock